Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από JohnGS1100
Η διάμετρος που λες αλλάζει ελάχιστα μιλάμε για 2-3 δόντια διαφορά για να μακρύνει 10-15%. Για το αν αξίζει ή όχι δε ξέρω, πχ. αν το κυκλοφορας περισσότερο στη βόλτα κ μέσα στην πόλη δεν είναι αναγκαίο, αλλά αν είσαι στο ταξίδι συνέχεια επιβάλλεται κ για λόγους οικονομίας κ ησυχίας  .
|
Η απόφαση λοιπόν, είναι καθαρά προσωπική υπόθεση, και γίνεται με βάση προσωπικά κριτήρια όπως, τι θέλει απο την μηχανη του, τι τον ευχαριστεί, ποσά λεφτά έχει να διαθέσει, πόσο χρόνο κτλ κτλ...
Επίσης παρα πολυ βασικό, μα παρα πολυ βασικο, είναι το κατα πόσο θα είναι αξιόπιστο και σαφώς όχι επικίνδυνο το αποτέλεσμα για τον αναβάτη πρώτα απο ολα, και μετα για τους άλλους!
Σε αυτο το θέμα, δεν πιστεύω να φτάσει ή ακόμα και να ξεπεράσει κανένας τον ίδιο τον κατασκευαστή, που έχει καταναλώσει ώρες ατέλειωτες σε δοκιμές, σε χρήμα, και έχει βρει το κατα δύναμην, την χρυσή τομή, για το εκάστοτε μηχάνημα που σχεδιάζει!
Με γνώμονα την τελευταία παραγραφο μου, θα ξαναπώ την γνώμη μου για τέτοιου είδους τροποποιήσεις:
Μην κάνετε αλλαγές σε ζωτικής σημασίας εξαρτήματα (μηχανικά-ηλεκτρονικά) πέραν απο ότι προτείνει ο κάθε κατασκευαστής! Η γνώμη του και η άποψη του, είναι για εμένα "ευαγγέλιο"!
Τώρα περι ορεξεως...