Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από JohnGS1100
Δεκτές όλες οι απόψεις φίλε
Τα έξοδα είναι περίπου στα 400 ευρώ. Μαζί με κατι αναγκαία πάνε στο 500άρικο.
Για την αξιοπιστία έβαλα την ερώτηση, για αυτό κ το άφησα σε αυτό το τοπικ. Από θερμοκρασίες ψιλοφοβάμαι αλλά ελέγχεται με το γκάζι. Στην ανάγκη ίσως τοποθετήσω ένα μεγαλύτερο ψυγείο λαδιού 
Πες μου τι άλλο εντοπίζεις σαν πρόβλημα. Να αφήσω ας πούμε την συμπίεση στο 11,3 με τα πιστόνια του S ?
|
Απο μετατροπές είμαι παντελώς άσχετος, γιατί ποτε μου δεν εκανα καμμια!
Στο ερώτημα σου όμως, και εφόσον το έχεις πάρει απόφαση, η γνώμη μου είναι να το αφήσεις στο 11,3 όπως λες. Μην πλαναρεις την κεφαλή επιπλέον, γιατί αυτο, εκτός του ότι θα δώσει πιο πολλα άλογα (το ποσα δεν μπορω να το ξέρω) συγχρόνως θα σου αυξήσει και τις καταπονησεις στις βαλβίδες, στα εμβολα, στους πειρους εμβολων, στους διωστηρες, στα κουζινετα στροφαλου κτλ. Επίσης θα σου ανεβάζει περισσότερο την θερμοκρασία του λαδιού.
Για την θερμοκρασία όπως είπες, θα βάλεις μάλλον μεγαλύτερο ή άλλο ψυγείο λαδιού. Αυτο απο μόνο του δημιουργεί αλλα ερωτήματα-προβλήματα, που χρήζουν ουσιαστικής λύσης.
Όπως: τι ψυγείο λαδειου; Τι διαστάσεων; Με τι συντελεστή απαγωγής θερμότητας; Σε τι θερμοκρασία δουλευε πριν το λάδι, και πως θα καταφέρω να έχω την ίδια; Κτλ...
Και πανε λέγοντας τα ερωτήματα, αναλόγως του τι θέλεις να αλλάξεις κάθε φορα. Όλους αυτούς τους υπολογισμούς, τους έχει κάνει για εμάς ο εκάστοτε κατασκευαστής.
Για να μην πλατιαζω όμως.... άφησε το, στα 11,3

!