Πρωινή φραπεδιά πάνω στο σκάφος, άραγμα στον ήλιο και μοτοκουβεντούλα με τον Νίκο.
Έπειτα από 2ωρο καφεδάκι ήρθε ή ώρα της αναχώρησης μου. Είχα να διανύσω μόνο 320 χλμ μέχρι το Pamukkale.
Όσο απομακρύνεσαι από τα παράλια και μπαίνεις στα βάθη της χώρας βλέπεις την πραγματική εικόνα της Τουρκίας. Φτώχεια ,οι άνθρωποι παλεύουν για την επιβίωση, με έβλεπαν με το GS όπως εμείς στην Ελλάδα μένουμε με το στόμα ανοιχτό χαζεύοντας το σκάφος του Αμπράμοβιτς,
Οι δρόμοι τους σε γενικές γραμμές είναι καλοί. Ακολουθούσα πάντα επαρχιακούς δρόμους όπου τα περίεργα αλλά και επικίνδυνα πυκνά συχνά τα συναντούσα. Φορτηγά με επικίνδυνα φορτία, ζώα στο δρόμο κ.α. Είχα ένα σταθερό ρυθμό οδήγησης πάντα στα όρια ταχύτητος γιατί τα μπλόκα τροχαίας ήταν επίσης συχνό φαινόμενο και απολάμβανα τα ωραία του μοναχικού ταξιδιού, πας όπως θες , σταματάς και ξεκινάς όποτε θες.
Σε πολλά σημεία της χώρας γίνονταν έργα που σημαίνει ότι μέσα σε λίγα χρόνια το οδικό δίκτυο της θα είναι πάρα πολύ καλό.
Η ώρα είναι περίπου 15.00 και φτάνω στο Pamukkale(Παμούκαλε) από τα ερείπια της Ιεράπολης που αποκαλούνταν Παμπούκ Καλεσί δηλαδη φρούριο βάμβακος λόγω της λευκότητας από τα άλατα των πηγών που δημιουργούν φυσικές δεξαμενές. Χωρίς να χω κλείσει κάτι για να μείνω, μέσα με πολύ λίγα λεπτά βρήκα ένα πολύ καλό δωμάτιο με μόνο 40 τούρκικες λίρες περίπου 17 € και με πρωινό. Υπάρχουν πάρα πολλά καταλύματα εκεί και πολλοί κράχτες θα προσπαθήσουν να σας πλησιάσουν προσφέροντας σας κάρτα με δωμάτια .Τακτοποιήθηκα γρήγορα στο δωμάτιο, φόρεσα το μαγιό μου και ανηφόρισα προς το εκπληκτικό αυτό φυσικό φαινόμενο,
Υπήρχε πολύς κόσμος που έκαναν μπάνιο στα σημεία που τα νερά λιμνάζουν, τα νερά ήταν πολύ ζεστά, ήταν η πρώτη φορά που έμπαινα σε ιαματικά λουτρά.
Χαμηλά έχουν φτιάξει ένα όμορφο πάρκο και πισίνα που γεμίζει με το νερό που τρέχει από τις φυσικές Ιαματικές πηγές
Ανεβαίνοντας τον βράχο συναντάς την Ιεράπολη Φρυγίας ,μία αρχαία πόλη που βρισκόταν στη συμβολή του ποταμού Λύκου στο ποταμό Μαίανδρο. Ήταν η πατρίδα του αρχαίου Έλληνα στωικού φιλόσοφου Επίκτητου. Υπήρξε κέντρο της λατρείας της θεάς Κυβέλης.Και βέβαια ονομαστή για τις πλούσιες θέρμες της (ιαματικά λουτρά). Η πόλη αυτή υπήρξε έδρα αρχαιότατης χριστιανικής κοινότητας, καθώς και επισκοπική έδρα. Ξεκινώντας την περιήγηση θα δείτε την πισίνα της Κλεοπάτρας με είσοδο 30 TL δηλαδή 13 € όσοι θέλουν να κάνουν μπάνιο. Προσωπικά δεν είμαι της πισίνας έβγαλα τις φωτογραφίες μου και συνέχισα
Γερμανοί αρχαιολόγοι που ανέλαβαν ανασκαφές στη περιοχή των ερειπίων αυτών από το 1887 απεκάλυψαν το αρχαίο θέατρο της πόλης, ερείπια λουτρώνων, αψίδων και άλλων αρχαίων κτισμάτων
Νεκρόπολις, σ’όλους τους τάφους υπήρχαν Ελληνικές επιγραφές
Ζευγάρι νιόπαντρων ήρθε για φωτογράφιση στο πάρκο με φόντο το Pamukkale.
Είχε πλέον νυχτώσει, έκανα μία βόλτα στο χωριό και κάθισα για φαγητό. Αραχτός πίνω την μπυρίτσα μου και απολαμβάνω αυτό το εκπληκτικό θέαμα. Πάνω στις πηγές είχε πολύ κόσμο μέσα στο χωριό όμως ήταν πολύ ήσυχα. Λίγο αργότερα επέστρεψα στο δωμάτιο μου.