View Single Post
Παλιό 13-10-2012, 02:42
vtheo Ο/Η vtheo βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Dec 2008
Περιοχή: Π.Φάληρο,Αττικής
Μoto: R1200 GSA
Προεπιλογή Απάντηση: Μικρά Ασία,Καππαδοκία,Πόντος,Πόλη. Λίγο απ' όλα...

Τρίτη 29/5 4η μέρα - Εξερεύνηση της Καππαδοκίας (268 χλμ)
Το πρώτο πράγμα που μελέτησα όταν ξεκίνησα να σχεδιάζω το ταξιδιωτικό μου ήταν η Καππαδοκία, είχα δει τυχαία και ένα ντοκιμαντέρ και με είχε εντυπωσιάσει πολύ. Παίρνοντας το πρωινό μου μιλούσα με τον Τούρκο ξενοδόχο, ωραίος τύπος ΚΤΜας και σε ότι μου είπε αποδείχθηκε αληθινός. Του ανέφερα κάποια πράγματα που ήθελα να δω με ρώτησε το χρόνο που διέθετα και με πολύ ωραίο ύφος μου είπε, υπάρχουν 3 πράγματα που πρέπει να κάνεις οπωσδήποτε στην Καππαδοκία:
  1. Nα μείνεις σε σπηλιά.
  2. Οπωσδήποτε την παρακάτω διαδρομή
  3. Πτήση με αερόστατο.
Το πρώτο το είχα κάνει ήδη, έμενε το 2 και το 3.Μία άκρως εξερευνητική μέρα με τη μοτό αρχίζει...
Πέρασμα από Uchisar και κατευθύνομαι νότια
Ακολουθώντας τον D765, μπροστά μου το χωριό Gore
Τα περί αντίθεσης που λέμε από την αρχή του ταξιδιωτικού.
Πρώτη στάση στην υπόγεια πόλη της Μαλακοπής στα Τούρκικα Derinkuyu.
Βρίσκεται 40 μέτρα κάτω από το έδαφος και έχει 11 επίπεδα. Στα 8 πρώτα είναι δυνατή η πρόσβαση. Ανακαλύφθηκε το 1963 από έναν κάτοικο της Μαλακοπής ο οποίος γκρεμίζοντας τον τοίχο του σπιτιού του(σκαμμένο σε βράχο) ανακάλυψε ότι πίσω από τον βράχο υπάρχει και άλλο δωμάτιο ,μετά αυτό το δωμάτιο τον οδήγησε σ’άλλο και ούτω καθ’εξής. Χρονολογείται από το 1400 π.χ. περίπου, οι υπόγειες πόλεις χτίζονταν για να προστατεύονται οι Καππαδόκες από τους εισβολείς και συνδέονταν μεταξύ τους με υπόγειες σήραγγες .Οι υπόγειοι χώροι επαρκούσαν να φιλοξενούν τους κατοίκους αλλά και τα ζώα τους. Διέθεταν επίσης ελαιοτριβεία, Οινοποιεία και αποθήκες τροφίμων. Για τα ζώα είχαν ξεχωριστούς στάβλους .
Είχαν μελετήσει τα πάντα, φρεάτια εξαερισμού
Κάποια δωμάτια σφράγιζαν με βράχους που χρησιμοποιούνταν για πόρτα
σε δωμάτια όπως αυτό,
δωμάτιο συνάντησης
Διέθεταν επίσης χώρους για Εκκλησία.
Reply With Quote