View Single Post
Παλιό 13-10-2012, 01:50
vtheo Ο/Η vtheo βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Dec 2008
Περιοχή: Π.Φάληρο,Αττικής
Μoto: R1200 GSA
Προεπιλογή Απάντηση: Μικρά Ασία,Καππαδοκία,Πόντος,Πόλη. Λίγο απ' όλα...

Τελικά το βάλαμε πίσω και όλα καλά.

Τελειώνοντας την περιήγηση στο ανοιχτό μουσείο σκέφτηκα να πάω για ένα καφεδάκι στο Προκόπι (Urgup). Φτάνοντας όμως αποφάσισα να συνεχίσω για Σινασό. Πιο μικρό και όχι τόσο τουριστικό χωριό που δε ξέρω γιατί αλλά με τραβούσε. Γυρίζοντας το χωριό βλέπω έξω από ένα σπίτι την επιγραφή UpperGreekHouse.

Σταμάτησα και μπήκα μέσα
Νόμιζα πως ήταν σπίτι , γι αυτό και μπήκα δειλά δειλά μη δημιουργηθεί καμία παρεξήγηση. Άκουγα φωνές από ένα σημείο και κατευθύνθηκα προς τα κει. Ήταν μία κοπέλα και ένας άντρας, όταν με είδαν ήρθαν προς το μέρος μου και μου μίλησαν ευγενικότατα .Το πρώτο που τους ρώτησα είναι αν είναι σπίτι ή ξενοδοχείο και ότι είμαι Έλληνας περαστικός και βλέποντας την πινακίδα UpperGreekHouse μου κίνησε την περιέργεια και σταμάτησα. Η κοπέλα μιλούσε πολύ καλά αγγλικά και χάρηκα αφάνταστα. Αισθάνθηκα σαν να βρήκα Έλληνα γιατί στην Τουρκία δε μιλάνε αγγλικά. Γνώρισα πολλά άτομα σ’ αυτό το μοναχικό ταξίδι και με χαλούσε το ότι δε μπορούσα να τους καταλάβω, να μιλήσω, να ανταλλάξουμε απόψεις και προβληματισμούς. Την κοπέλα την έλεγαν Andy είχε καταγωγή από Άγκυρα αλλά είχε ζήσει πολλά χρόνια στις Η.Π.Α. και μιλούσε πολύ καλά αγγλικά. Ο Μουσταφάς είχε καταγωγή από Τραπεζούντα δεν μιλούσε όμως Αγγλικά και δεν καταφέραμε να πούμε και πολλά. Η Andy λοιπόν με υποδέχθηκε πολύ φιλόξενα, με ευγένεια και χαμόγελο όταν της ζήτησα να μου δείξει το σπίτι για να το φωτογραφίσω. Ο ξενώνας αυτός ήταν παλιό Ελληνικό Αρχοντικό, εντυπωσιακό και προσεγμένο μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια.

Ξύλινο ταβάνι

Η είσοδος κοσμείται από πέτρα με Ελληνική επιγραφή
και μία φωτό με την Αndy
Μου πρόσφερε Τούρκικο καφέ που έφτιαξε η ίδια , είναι ολόιδιος με τον Ελληνικό.

Είπαμε πολλά , καταλήξαμε εκεί που καταλήγει ο κάθε απλός πολίτης. Οι λαοί δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα. Όλοι κοιτάζουν τις δουλειές τους, τις οικογένειες τους, τις ζωές τους γενικότερα, εκτός κάποιων πολιτικών και πλουσίων που φέρνουν σε ρήξη τους λαούς για τα δικά τους συμφέροντα. Είπαμε για κάποια κοινά που έχουμε όπως φαγητά , γλυκά , λέξεις αλλά και νοοτροπία όταν μου ανέφερε κάποια πράγματα για την Τούρκικη επαρχιώτικη νοοτροπία η οποία δεν απέχει πολύ από τη δική μας. Στην συνέχεια μου έδειξε τους υπόγειους χώρους του σπιτιού.

Last edited by vtheo; 13-10-2012 at 02:25.
Reply With Quote