View Single Post
Παλιό 13-10-2012, 03:04
vtheo Ο/Η vtheo βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Dec 2008
Περιοχή: Π.Φάληρο,Αττικής
Μoto: R1200 GSA
Προεπιλογή Απάντηση: Μικρά Ασία,Καππαδοκία,Πόντος,Πόλη. Λίγο απ' όλα...

Έπιασε δυνατή βροχή και οι δρόμοι τους δεν είναι Eυρωπαϊκών προδιαγραφών .Κρατούν νερό και τα φορτηγά πηγαίνουν γρήγορα με αποτέλεσμα να μην έχεις καλή ορατότητα. Αναγκαστικά σταμάτησα σε ένα βενζινάδικο για να σταματήσει λίγο. Ευκαιρία και για ένα ζεστό τσαγάκι
Κινήθηκα παραλιακά μέχρι την Κερασούντα, η διαδρομή δεν έχει κάτι το ιδιαίτερο. Εκεί έκανα αριστερά ακολουθώντας τον D865 και άρχισα να ανεβαίνω.
Μακριά από νταλίκες , εθνική οδό και γενικότερα Τούρκους επικίνδυνους οδηγούς
επέλεξα απολαυστικότερη διαδρομή, οδηγώντας μόνος μου χωρίς κίνηση .
Άρχισα να ανεβαίνω το βουνό κατευθυνόμενος στο EgribelGecidi. Περνώντας από γραφικά χωριουδάκια.
Ένα από τα πολλά τζαμιά που είδα.
Όσο ανέβαινα το τοπίο γινόταν και πιο όμορφο .
Θύμιζε έντονα Άλπεις
Φτάνοντας στο υψηλότερο σημείο το EgribelGecidi με υψόμετρο 2200 μέτρα.
Αν και το Rakim στα Τούρκικα σημαίνει υψόμετρο το παρερμήνευσα σε Ρακόμελο στα 2200μ .Τι καλύτερο από τα να είσαι μακριά από όλα σε ένα βουνό και να απολαμβάνεις ένα ρακόμελο!
Και πίστα να χορέψω με την καλή μου.
Συνεχίζοντας το δρόμο της καθόδου προς Sebinkarahisar .
Είναι απογευματάκι και βρίσκομαι την σωστή ώρα στο κατάλληλο σημείο
Αραχτός σε μία λίμνη λίγο πριν το Susehri

Με αυτή που τα τελευταία χρόνια ταξιδεύω και μοιράζομαι πολλά.
Έχει αρχίσει να νυχτώνει και μπροστά μου είναι το Susehri. Αποφάσισα να διανυκτερεύσω εκεί. Σε καμία περίπτωση δεν θέλω να ταξιδεύω βράδυ σε άγνωστα μέρη δεν βλέπεις τίποτα. Σημεία σαν αυτά που περιέγραψα πιο πάνω θα τα προσπερνούσα χάνοντας την ουσία του ταξιδιού. Κάνοντας μία αναζήτηση στην Κωμόπολη Susehriβρήκα ένα ξενοδοχείο με 50 TL περίπου 22 € με πρωινό και η μηχανή μέσα στην ρεσεψιόν.
Για καλή μου τύχη την ώρα που πήγα στο ξενοδοχείο ήταν ένας δάσκαλος φίλος του ξενοδόχου ο οποίος μιλούσε Αγγλικά. Έκανε το διερμηνέα και κατάφερα να συνεννοηθώ με τον ξενοδόχο. Μέχρι και φαγητό με διανομή από ψησταριά παρήγγειλα . Να ναι καλά ο δάσκαλος. Το γεύμα αυτό που βλέπεται με cocacola 10 TL περίπου 4,40 €. Το Susehri σαν κωμόπολη είναι ένα μικρό φτωχό μέρος .

Άλλη μία μέρα γεμάτη εκπλήξεις έφτασε στο τέλος της.
Reply With Quote