Τρίτη 5/6 11η μέρα Κωνσταντινούπολη - Eceabat- Αϊβαλί (584 χλμ)
Παρόλο που πήγα πρωί πρωί να επισκεφθώ την Αγία Σοφία είχε μία ουρά μεγαλύτερη από τα ταχυδρομεία κάθε πρώτη του μήνα που πληρώνουν συντάξεις .
Ίσως κάποια άλλη στιγμή να πάρω το αεροπλάνο και να αφιερώσω 4 με 5 ημέρες για να κάνω περιήγηση στην Πόλη και αυτό μία ενδιάμεση εποχή γιατί εγώ με 40 ο Csightseeing κάνω μόνο στην παραλία. Στήθηκα για μία φωτογραφία έξω από το ναό ,αυτή τη φορά με τον καλύτερο φωτογράφο, το τρίποδο μου. Προσφέρθηκαν κανά δύο περαστικοί αλλά και αυτοί πρέπει να ήταν τρελοί επαγγελματίες, στημένος μπροστά από ένα από τα καλύτερα μνημεία στον κόσμο και με ζούμαραν στο πρόσωπο λες και έβγαζα φωτογραφία διαβατηρίου. Τέλος πάντων επειδή την έχω πατήσει σε παλιότερο ταξίδι όσο θεωρώ απαραίτητα τα εσώρουχα σε ένα ταξίδι άλλο τόσο και το τρίποδο.
Το μπλέ τζαμί από μακριά,
Και συνέχισα για ΑΪβαλί ακολουθώντας την παράκτια διαδρομή έχοντας στα αριστερά μου τη Θάλασσα του Μαρμαρά , περνώντας από το Στενό των Δαρδανελίων.
Σταμάτησα σ ‘ ένα πρατήριο για ανεφοδιασμό της μοτό και επί τη ευκαιρία ένα κρύο καφεδάκι μέσα στην ζέστη είναι καλό ναρκωτικό. Οι υπάλληλοι του Βενζινάδικου με κέρασαν και γιαουρτάκι.
Όσοι θέλετε να κάνετε ταξίδια με πολλές αποσκευές υπάρχει και η λύση αλουμινένιες βαλίτσες XXLmadeinTurkey.
Tούρκικες Φρεγάτες βολτάρουν, κάποιες στα δικά τους χωρικά ύδατα και κάποια έφτασε μέχρι την Μύκονο..
Το παλικαράκι ταξίδευε με Κινέζικο σκούτερ, σταμάτησα να τον ρωτήσω αν χρειάζεται κάτι έκανε απλά στάση για ξεκούραση. Πιο κάτω που έκανα στάση εγώ σταμάτησε αυτός να με ρωτήσει αν όλα είναι εντάξει..