Δωσε προσοχη μονο στους "κοπρους" οταν λειτουργουν ως αγελη...και ειδκα σε ΕΠ που απαρτιζουν αγελη!!!!!!!!
Αν ποτέ τυχει να δεις αγελη Ε.Π.να επιτιθενται σε αρκουδα ή σε αγελη λυκων θα καταλαβεις ποσο λιγα ειναι αυτα που σε συμβουλεψε ως αμυνα ο εκπαιδευτης που λες...Οχι μονο βεργα δεν θα λογαριασουν αν απειληθουν αλλά ουτε καν οπλο!!!Κι αυτο που θα κατααφερεις σε εναν επιφυλακτικο σκυλο με τη βεργα ειναι να τον εξοργισεις παραπανω και ισως δεν σε συμφερει αυτο...
Αν ενοχλησεις τον αρχηγο της αγελης,ενδεχεται τα υπολοιπα κατω απο αυτον και να σου επιτεθουν πολλαπλασια...και με μένος γιατι αυτο ξερουν απο την ιεραρχια τους...τα δινουν ολα για τον αρχηγο....οπως ο σκυλος για τον "ηγετη" του!!!Υπαρχουν δηλααδη κωδικες "τιμης" που αν σπασουμε θα ειναι πολυ χειροτερα...
Ειναι πως να στο πω...σαν να πω εγω οκ πηγα σε σχολη Tae Kwon Do κααι πηρα πρασινη ζωνη κι οταν στο γηπεδο λογοφερα με τον Μike Tayson και τον ειδα να με πλησιαζει τού εριξα μια μπουνια στην κοιλια να τον φοβισω...

Ως γενικες συμβουλες,αυτα που γραφεις ισχυουν αλλά υπο προϋποθεσεις...αν δεν ειμαστε σιγουροι καλυτερα να μην το ρισκαρουμε.
Πολλες επιθεσεις απο αγελες στους δρομους μας,πραγματι...θελει προσοχη γιατι ειναι και ανεκπαιδευτα και ακοινωνικοποιητα και φοβισμενα αλλά και μαθημενα απεναντι σε κοσμο που συνηθως τα κακοποιει...
θα ελεγα,επειδη κι εγω εχω παιδια που ζουν απο γεννητουρια δίπλα σε σκυλο οτι η καλυτερη αμυνα ενος παιδιου ειναι η εκπαιδευση...η γνωση του σκυλου. Να μαθουν πως σκεφτεται ο σκυλος,να μαθουν να μην ενοχλουν το σκυλο,να μαθουν να σεβονται το σκυλο...και το αντιστροφο.Αν ξερουν...ειναι καλυτερα. Η εμπειρια μου,μιλαει για παιδια που οταν σε στενο περιβαλλον ζουν το σκυλο,ξερουν να προσστατευονται καλυτερα.Και αυτα που γραφω στην αρχη μιλωντας για ΕΠ σχεδον ισχυουν αυτουσια και εδω.
Αν φοβιζουμε εμεις τα παιδια μας τοτε σιγουρα θα ξερουμε οτι κι αυτα θα φοβουνται.Κι ο φοβος ειναι κακος συμβουλος της σωστης αντιδρασης.
Γι'αυτο λεω οτι ανοιγει μεγαλη κουβεντα...αν δουμε σφαιρικα το θεμα κυνοφιλια,συμβιωση με σκυλο,συμπεριφορες ανθρωπων εναντι του σκυλου,εκπαιδευση και κοινωνικοποιηση κλπ κλπ κλπ...μαλλον μια κακη εικονα θα δουμε γυρω μας......