Απάντηση: Φιλοσοφίες & Σκόρπιες σκέψεις.....
Οι απόψεις μου, μιάς και ο φίλος Soter3gm άνοιξε το.. χρονοντούλαπο !
Η μηχανή και η χρήση της συμβαδίζει με τον τρόπο που ωριμάζει ό καθένας μας. Άλλος απότομα και άλλος σιγά σιγά, ανάλογα με το ρυθμό που πέφτουν οι σφαλιάρες στη ζωή..
Aρχισα με τις μηχανές όπως όλοι οι 20 αρηδες της εποχής μου, για περιέργεια και πλάκα..
- Πρώτη μηχανή: Honda CB 50 (τόσο άντεχε το πορτοφόλι του πατέρα) που γρήγορα έγινε 75 cc με άλλα πιστόνια και χιτώνιο. Ανάγκη για επίδειξη και "ελευθερία".. κράνος από άποψη ούτε να το δώ.. τυχερός που δεν είχα κανένα ατύχημα!
- Δεύτερη μηχανή μετά το στρατιωτικό στα 26: Honda CB 400 N και στη ζούλα το XR 500 του μεγάλου αδερφού. Aκόμα κουβαλούσα το μικρόβιο για ταχύτητα και τρέλες..
- Γάμος και ανάγκη για το πρώτο αυτοκίνητο στα 30 σχεδόν, πουλήθηκαν όλες οι μηχανές, ειδικά με την έλευση της κόρης μου..
- Το μικρόβιο για μηχανή ξαναζωντάνεψε σχεδόν 8 χρόνια μετά, όταν διαπίστωσα πως έκανα 50 λεπτά για μια διαδρομή 7 χιλιομέτρων στην Αθήνα με το αυτοκίνητο και πως σιχαινόμουνα το λεωφορείο.. τα οικονομικά ακόμα στενά και έτσι περιορίστηκα σε μεταχειρισμένο KLE 250 Anhelo.. Την τρέλα της ηλικίας αντικατέστησε η εξυπηρέτηση στην χαώδη κυκλοφορία της πόλης. Κράνος απαραίτητο, (πατέρας γαρ και γιατρός σε ΜΕΘ). Τίμιο εργαλείο για την καθημερινή μετακίνηση και κανά Σ-Κ σε κοντινές παραλίες..
-Αντεξα 3-4 χρόνια στο μικρό Anhelo και ξανά σε Honda, 650 Transalp αυτή την φορά. Πιό στυλάτη η καθημερινή μετακίνηση στην πόλη και προστέθηκε η απόλαυση της εκδρομής και της φύσης..
Από τα πιό τίμια και απολαυστικά μηχανάκια που είχα ποτέ!
Φαίνεται όμως πως όσο και να μεγαλώσει κανείς μερικά χούγια δεν κόβονται! Η επιθυμία πάντα υπήρχε για ένα μεγάλο on-off (διότι εκτός από τα χρόνια αυξάνονται και.. τα κιλά) και αυτή τη φορά στα 48 και με την προτροπή της συζύγου και της 17χρονης πλέον κόρης την έκανα την "αποκοτιά": επετειακό GS 1200 !
Κοιτώντας πίσω όλες τις φάσεις της ζωής μου και τις μηχανές που τις συνόδεψαν:
- Τίμια μηχανή είναι εκείνη που σου δίνει εκείνα για τα οποία φτιάχτηκε και όχι αναγκαστικά όσα εμείς της ζητάμε..
- Αναβάτης είναι εκείνος που απολαμβάνει όσα παίρνει από τη μηχανή του μαζί και τις ιδιοτροπίες της!
- Επειδή στο "πρόβλημα μηχανή" όπως και στο "πρόβλημα ζωή" οι σωστές "απαντήσεις" είναι και πολλές και διαφορετικές, το νόημα είναι να απολαμβάνεις την παρέα, τους φίλους και τη "διαδρομή" ανεξάρτητα από το brand name και τα κυβικά που σου επιτρέπουν τα οικονομικά σου να καβαλάς κάθε φορά!
- και το σπουδαιότερο βέβαια, φοράμε κράνος και οδηγούμε με σύνεση για μας και τους άλλους γιατί μόνο.. οι ζωντανοί φιλοσοφούν και κάνουν σκόρπιες σκέψεις!
Καλές διαδρομές σε όλους..
Νότης
|