Θέμα: Michelin anakee 3
View Single Post
Παλιό 23-11-2012, 22:21
vaska Ο/Η vaska βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Oct 2010
Περιοχή: Πάτρα
Μoto: YAMAHA IT 490 SUZUKI DR 650 SE BMW R1200GS
Προεπιλογή Απάντηση: Michelin anakee 3

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από chrisGSA Εμφάνιση μηνυμάτων
Bridgestone Battlewing σε GSA με αναβάτη 120 kgr τα πρώτης τοποθέτησης 24000 χλμ
και τα επόμενα έχουν 18500 χλμ μέχρι τώρα και κρατάνε μια χαρά ακόμα και στις βροχές της Τρίτης , βέβαια είμαι λίγο χέστης στις στροφές.Αλλά πιστεύω ότι παίζει πολύ μεγάλο ρόλο και η ποιότητα της ασφάλτου που έχουμε εδώ.
Γενικότερα μιλώντας δεν παίζει ρόλο το αν στρίβεις και το πόσο πολύ στρίβεις αλλά πόσο πολύ κάνεις χρήση του φρένου. Αν γενικότερα είσαι γρήγορος οδηγός και στις στροφές "ξύνεις", επιβαρύνεις λιγότερο το ελαστικό από κάποιον άλλο που θέλει να οδηγήσει γρήγορα αλλά δεν τα καταφέρνει και τόσο καλά πχ είναι γρήγορος στα ισάδια αλλά πριν τη στροφή πέφτει σε πολλά φρένα. Γενικότερα η smooth οδήγηση καταπονεί λιγότερο από την hard. Τώρα στα περί μύθου ηλικίας ελαστικών (το είχαμε ξανακουβεντιάσει και σε παλιότερο θρέντ), η άποψή μου και η γνώμη μου (για να μη μου πει κανείς ότι πήρα κάποιον στο λαιμό μου) είναι ότι αν η μηχανή αποθηκεύεται σωστά σε κλειστό γκαράζ, τα λάστιχα μια χαρά κρατάνε και 6 και 7 χρόνια χωρίς να παρουσιάζουν το φαινόμενο του πολυμερισμού, που είχαν οι παλιότερες γενιές. Και αυτό λόγω των σύγχρονων υλικών που χρησιμοποιούνται στην κατασκευή τους. Τα δικά μου είναι από το 06 επάνω και δεν έχω αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα μέχρι σήμερα στην πρόσφυσή τους. Βέβαια "τελειώνουν" την ζωή τους αλλά όχι λόγω ηλικίας αλλά λόγω φθοράς του πέλματος.
Reply With Quote