Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από Giof
Μόνο δυο σχόλια .
Πρώτα απο όλα το αν θα μεταφερθεί η επιχείρηση σε άλλη χώρα δεν κολλάει σε αυτή την περίπτωση . Είναι αλυσίδα λιανέμποριου καθαρά, με χώρες παραγωγής Ινδία , Μπαγκλαντές κλπ. Εχει στη δουλεψή της 10χρονα και καταπατά κάθε αρχή .( αν ψάξει κάποιος στο διαδυκτιο θα δει αυτα που λέω ). Δηλαδή τι θα κάνει ; Θα φύγει απο την Ελλάδα που είναι κερδοφόρα γι αυτούς και θα παει να τα πουλήσει που; Αφού δεν παράγει στη χώρα μας λοιπόν ' δεν υπάρχει θέμα να φύγει .
Ακόμα και έτσι να ήταν, μήπως έχει αναρωτηθεί κάποιος πόσα μαγαζάκια έχουν κλείσει λόγω του ικεα και ποσά θα δούλευαν αν δεν υπήρχε. Που θα πήγαιναν τα χρήματα που τωρα πανε έξω .
Όταν ήμουν φοιτητής έπαιρνα σουηδικό (για το ξύλο μιλάω ) κρεβάτι σε μια χαρά τιμή , τωρα που γίναμε όλοι νεόπλουτοι θέλουμε ντιζαινατα κρεβάτια ποτισμενα με ιδρώτα παιδιών που παίρνουν ένα κομμάτι ψωμί για αμοιβή , αρκεί να ικανοποιεί την ευρωπαϊκή αισθητική μας και να είναι τζάμπα .
Το δεύτερο έχει να κάνει με την λογική του γρεκίλου, εγώ να είμαι καλα και ας καίγεται το σύμπαν .
Εγώ είμαι ένα χρόνο άνεργος γιατι διεκδίκησα αυτα που μου είχαν υποσχεθεί και δεσμευτεί . Αν μαζι με μένα μιλαγαν και όλοι οι άλλοι είναι σίγουρο ότι θα είχαμε κερδίσει αυτα που έπρεπε , αλλα όλοι την πάρτη τους . Προτιμούσαν να κλέβουν και να κάνουν καραγκιοζιλικια για να μην χάσουν τη δουλειά τους και να αφήνουν δυο τρεις μακακες να βγάλουν το φίδι απο την τρύπα γι αυτούς .
Εγώ προσωπικά προτιμώ να είμαι άνεργος αλλα με το κεφάλι ψηλά . Μπορει να μου πάρουν όλα τα υπόλοιπα αλλα την αξιοπρέπεια μου δεν μου την πάρουν ποτε .
Ααααα και να επισημάνω για κάποιους που θα σκεφτούν διάφορα , ούτε συνδικαλιστής είμαι ούτε αριστερός .
|
Ετσι, πέστα! λες και παράγει εδώ η ΙΚΕΑ και θα φύγει να πάει αλλού για να μειώσει το κόστος παραγωγής! Αν και δεν είναι στο θέμα, το ξέρετε ότι τώρα βγήκε στη φόρα πως η ΙΚΕΑ επί DDR χρησιμοποιούσε την τσάμπα εργασία των πολιτικών κρατουμένων;
Κανείς δε διαφωνεί ότι ο επιχειρηματίας πρέπει να έχει κέρδος. Τα κέρδη όμως αυτών στηρίζονται στην κατανάλωση των Ελλήνων και φεύγουν αυθημερόν στο εξωτερικό. Και που να δείτε τι έχει να γίνει μόλις δημιουργηθούν οι ΕΟΖ! Ποιά Κίνα;!