Λοιπόν, τελικά το πρόβλημα ήταν ο ανορθωτής. Με πολύμετρο, κατέγραψα για μικρά χρονικά διαστήματα υπερτάσεις που έφταναν στα 18 με 19Volt DC, και μάλιστα σε μία στιγμή έφτασε στο πάνω όριο!!! κλίμακας του βολτόμετρου που το είχα στο 0-20 Volt !!!!.
Οπότε μπήκα σε διαδικασία αντικατάστασης ανορθωτή. Η τιμή από αντιπροσωπεία ήταν 145€. Γενικά το έβρισκα έξω σε τιμές περίπου 120€ (SUN- JAPAN) αλλά και 109€ από SXelectronics Ελληνική εταιρεία. Τελικά με κάπως επίμονο ψάξιμο βρέθηκε στο e-bay από ιδιώτη με 70€ και μάλιστα μαμά - BMW. Δεν ξέρω που τον βρήκε αλλά ήταν σφραγισμένος σε κουτί κλπ.
Σήμερα το πρωϊ, με καφεδάκι, έκατσα και τον πέρασα. Όλα πήγαν πολύ καλά, οι μετρήσεις τέλειες, την έχω κάνει βόλτα (βόλτες) και όλα μια χαρά

,
Μάλιστα έχω την εντύπωση πως η μηχανή έχει πιο "στρωτή" λειτουργία. Βέβαια το πιο πιθανό είναι να είναι από την φαντασία μου και την χαρά μου που την ξανακαβάλησα μετα από δύο εβδομάδες.

Ευχαριστώ όλους σας για τις παρατηρήσεις σας. Παραθέτω στη συνέχεια και κάποια τεχνικά στοιχεία, να συνεισφέρω και εγώ κατι στο forum σχετικό με "Τεχνικά θέματα"