Απάντηση: Πως θα σηκώσετε την μοτοσικλέτα
η πρώτη φορά πάντα πονάει
ήμουν σε κάτι χωράφια, πάνω στην πρώτη εβδομάδα που είχα πάρει το 1100gs. λίγο το οτι έκοψα πολύ το τιμόνι, λίγο η λάθος κλίση που είχα, λίγο οτι ήμουν πάνω σε άμμο, η μηχανή έγειρε, έγειρε, μέχρι που σωριάστηκε
απανωτά εγκεφαλικά όπως λέει και ο σώτος, ντυμένς εγώ σαν αστακός, ήλιος, ζέστη και νεύρα απίστευτα. με την πρώτη μέθοδο, του πισωσηκώματος με τον κ@λ@ στη σέλα λειτούργησε άψογα
αυτή τη μέθοδο την είχα δεί στο youtube και την είχα διαβάσει για καλή μου τύχη στα ίάφορα φόρα, άρα δεν ήμουν απροετοίμαστος
έχω σπάσει κανά 4 πλαινά προστατευτικά κυλίνδρων σε βουνά, ερημιές, λαγκαδιές, σε αμφότερες μεριές, πότε από κροκάλα, πότε από άμμο, πότε άπό λάσπη ή γρασίδι, αλλά πάντα από κακή εκτίμηση και λάθος ελαστικό
εκτός από μια φορά που μου την έπεσε στην μπροστινή ρόδα ένα κατσίκι καμικάζι, εγώ με 5km/h και κείνο μετην χαρακτηριστική αδιαφορία του είδους του
εκεί που τα χρειάστηκα ήταν στις περιπτώσεις χιονιού-γρασιδιού, που θα πρέπει να καλοσκάψεις με την φτέρνα της μπότας ένα καλό πάτημα, αλλιώς η μηχανή ξαναπέφτει και εσύ βρίζεις, καθώς και όταν η πτώση της μηχανής γίνεται πάνω σε στροφή, στο τελείωμά της οπότε και ξαπλώνεται με ανάποδη κλίση και εκεί δεν βοηθάει ούτε το γκρίπ, ούτε το πισωσήκωμα, μόνο αυτό που είπε ο φίλος εκατόνταρχος, για την αναγκαιότητα να κάνεις το β@ζι του μπόξερ ακίδα της σβούρας ή του διαβήτη σου και να προσπαθήσεις να γυρίσεις τη μηχανή με κέντρο αυτόν.
σημειωση: κόστος καπακιού κυλίνδρου περί των 35-40 λιρών από το ebay, ενώ τα πλαστικά προστατευτικά γύρω στα 40-50 ευρώ έκαστο! πάντα για 1100-1150 μονομπουζο
αν πέσεις με κάγκελα, όπως ένας φίλος στην κορυφή του παναχαικού, με το που τα πήρε, παίζει να σου στραβώσουν΄και να γρατζουνιστούν, αλλά αυτος είναι ο σκοπός τους, να απορροφήσουν την ενέργεια που θα τραβούσε μόνο του το καπάκι του κυλίνδρου. άμα τη επιστροφή, λίγος σιδερόστοκος, λίγο σπρέυ στο ίδιο χρώμα, μια δυό κλωτσιές για να έρθουν στη θέση τους και όλα κομπλέ.
κάτι αξιοσημείωτα χρήσιμο σε πτώσεις σε ερημιές είναι μια ενισχυμένη αυτοκόλλητη ταινία duct tape, μερικά δεματικά και ένα μασούρι σιδερόστοκου, που εννοείται πως πρέπει να προνοήσεις να έχεις, εκτός και αν ξέρεις να σφυράς δυνατά!
|