Απάντηση: Ο Vaska έχει κέφια
9o:
Είναι το Σηφαλιό και μιλάει με τον πατέρα του, βράδυ ανήμερα των γενεθλίων του.
- Παιδί μου, τώρα που έγινες 18 χρονών, πάρε τούτη τη μασαίρα, είναι από τον προπάππο σου, να την έεις πάντα πάνω σου, να υπερασπιστείς την τιμή της οικογένειάς σου, όποτε χρειαστεί.
- Ευχαριστώ πατέρα, λέει το κοπέλι και παίρνει το μαχαίρι.
Την επόμενη Κυριακή φόρεσε τα καλά του ο Σήφης, ζώστηκε και τη μαχαίρα και βγήκε βόλτα στην πλατεία του χωριού. Περπατούσε όλο καμάρι με το χέρι πάνω στο μαχαίρι μέχρι που τον είδαν 2 Γερμανοί τουρίστες και τον πλησίασαν.
- Γκούτε Μόργκεν, μπορούμε να δούμε λίγο αυτό το υπέροχο μαχαίρι που έχεις?? τον ρώτησαν και ο Σήφης όλο καμάρι το έβγαλε και τους το έδωσε να το δουν. Εκείνοι ενθουσιάστηκαν και άρχισαν να κάνουν προσφορές για να το αγοράσουν.
- Να σου δώσουμε 500 ευρώ και να το πάρουμε??
- Όι, θα με σκοτώσει ο πατέρας μου, εν το πουλάω.
- Να σου δώσουμε 700 ευρώ και να το πάρουμε???
- Όι, θα με κρεμάσει ο πατέρας μου, εν το πουλάω.
Να σου δώσουμε 800, 900, 1000, ανένδοτος ο Σήφης, όι εν το πουλάω. Κάποια στιγμή αγανακτισμένοι αλλά και αποφασισμένοι οι Γερμανοί να πάρουν το μαχαίρι του κάνουν μια τελευταία προσφορά 1500 ευρώ κι ένα πανάκριβο ρολόι. Κοίταζε ο Σήφης το ρολόι από δω, το κοίταζε από κεί, του καλοάρεσε και αποφάσισε να γίνει η τράμπα. Τσέπωσε τα 1500, κοτσάρισε και τη ρολογιά στο χέρι και γύρισε περήφανος σπίτι του.
Τον βλέπει ο πατέρας του και τον ρωτάει:
- Ίντα μασκαραλίκια είναι αυτά, που το βρήκες τούτο το ρολόι και το έφερες επαέ??
- Πατέρα πούλησα τη μασαίρα, πήρα 1500 ευρώ και τούτο το ρολόι, καλά δεν έκαμα??
- Οφου μωρέ κουζουλέ, πούλησες το μαχαίρι και πήρες ρολόι..... κι άμα κάποιος σου πει "Γ*μώ το μ**νί της μάνας σου, ίντα θα του πεις μωρέ??? Δώδεκα παρά τέταρτο?????"
|