View Single Post
  #4  
Παλιό 23-12-2012, 21:58
forester Ο/Η forester βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member
 
Ημερομηνία εγγραφής: May 2011
Περιοχή: ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ
Μoto: R 1200 GS Triple Black και μπλουζάκια ΚΤΜ
Μηνύματα: 4,214
Προεπιλογή Απάντηση: Aσυρματοι συναγερμοι σπιτιου

Το κόστος, όπως ειπώθηκε και πιο πάνω, είναι συνάρτηση των χώρων και των σημείων που απιτείται κάλυψη (παράθυρα, πόρτες, αριθμός δωματίων για τους αισθητήρες χώρου κλπ).
Ο ασύρματος είναι σαφώς πιο ακριβός, κυρίως λόγω κόστους των επαφών. Μια ενσύρματη επαφή για πόρτα ή παράθυρο κάνει 3€, ενώ μια αντίστοιχη ασύρματη περίπου 50€.
Λαμβάνοντας υπόψη ότι το κόστος του κέντρου, του πίνακα ελέγχου και της σειρήνας είναι το ίδιο (ή πολύ κοντα...), αν έχεις πολλές πόρτες - παράθυρα, με ασύρματο δε σε φτάνουν τα λεφτά που λες. Από 1000€+.
Παίζει ρόλο και η ύπαρξη κάποιας εγκατάσης από κατασκευής του σπιτιού, ή όχι.
Μπορεί να γίνει και "πάντρεμα" ασύρματου - ενσύρματου συστήματος και να κερδίσεις κάποια χρήματα έτσι, ενώ ταυτόχρονα θα αποφύγεις τα εκατοντάδες μέτρα καλωδίου που απαιτούνται.
Τον κύριο ρόλο θα τον παίξει αυτός που θα εκπονήσει τη μελέτη και θα κάνει την εγκατάσταση.
Μην απευθυνθείς σε εταιρεία (δουλεύουν το δικό τους σύστημα και αγνοούν το τι παίζει στην αγορά, ηθελήμένα ή αθέλητα....). Ψάξε κάποιον που βάζει συστήματα ασφαλείας και ΔΕΝ συνεργάζεται ή αντιπροσωπεύει κάποιες συγκεκριμένες εταιρείες!
Επίσης , αυτός ο άνθρωπος πρέπει να έχει σχετική άδεια από την ασφάλεια, για την εξάσκηση του επαγγέλματος ... Ο νοών, νοείτω!


Αυτό που ειπώθηκε πιο πάνω σε σχέση με την ασφάλεια των συστημάτων (τα ασύρματα δεν είναι τόσο ασφαλή σε σχέση με τα ενσύρματα...) ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ! Αν είναι καλό το σύστημα, δεν υπάρχει πρόβλημα.
Αν τώρα το πάρεις "ευκαιρία' από skroutz ή ebay, και το βάλεις μόνος σου, μόνο σύστημα ασφαλείας δεν θα είναι...
Reply With Quote