Θέμα
:
Akrapovic σε RT / GS, αξιζει τον κόπο?
View Single Post
#
19
24-12-2012, 00:06
aeriko
Senior Member
Ημερομηνία εγγραφής: Jun 2009
Περιοχή: Αθήνα
Μoto: R 1200 GS
Απάντηση: Akrapovic σε RT / GS, αξιζει τον κόπο?
Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από
Thomas Ptwmas
Πριν απο κανα χρονο είχα μπεί κι εγώ στο τρυπάκι αυτό για να βάλω εξάτμιση στο GS (μοντέλο του '10) μαζί με φίλτρο εννοείται. Αυτό που κατάλαβα είναι οτι θέλει ΠΟΛΥ ψάξιμο ωστε να βρείς την εξάτμιση που ταιριάζει στο κάθε μηχανάκι (οποιασδήποτε μαρκας και μοντέλου). Ο λόγος είναι οτι απαγορεύεται δια ροπάλου να χαλάσεις την ισοροπία μεταξύ της πίεσης των αερίων στην είσοδο του κινητήρα και της πιεσης στην έξοδό του (οι μηχανολόγοι μπορούν να μας διαφωτίσουν λίγο περισσότερο στο συγκεκριμένο θέμα). Υπήρχε ενα πολύ χρήσιμο και κατατοπιστικό link για το θεμα αλλα δεν μπορώ να το βρω ρε γμτ
. Γι'αυτό ορισμένες μεγάλες, κατα κύριο λόγο, εταιρίες βγάζουν συγκεκριμένες εξατμίσεις για συγκεκριμένα μοντέλα. Στην προκειμένη περίπτωση η BMW πρότεινε την Akrapovic στην τιμή των 900 ευρώ πριν ενα χρόνο περίπου. Ακόμη δεν έχω αποφασίσει εαν αξίζει να δώσω τόσα λεφτά...! Είναι πάντως γεγονός οτι ο συνδυασμός φίλτρο-εξάτμιση βελτιώνει οπτικά και ηχητικά (για οδική συμπεριφορά κι επιδόσεις οι απόψεις διίστανται) το μηχανάκι μας αλλά εντελώς ειλικρινά εαν η διαφορά στο βάρος είναι 2-3 κιλά προτιμώ να τα χάσω εγώ με δίαιτα και να μου μείνει και το χιλιάρικο στην άκρη
Υ.Γ: Μιλάω πάντα για ΤΕΛΙΚΟ εξάτμισης. Εαν μιλαμε για full σύστημα αλλάζει εντελώς το πράγμα!
Ετσι, έτσι!!!!
aeriko
Εμφάνιση Δημόσιου Προφίλ
Αναζήτηση μηνυμάτων από τον(ην): aeriko