View Single Post
Παλιό 02-01-2013, 19:23
zandesiro Ο/Η zandesiro βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jan 2011
Περιοχή: Πολυγυρος Χαλκιδικης
Προεπιλογή Απάντηση: Στην δυτικη πλευρα της Μεσογειου 2012…..

Ημερα 11η
Τεταρτη 30 Μαϊου 2012

Διαδρομη https://maps.google.gr/maps?saddr=%C...&via=3&t=m&z=9

Εκανα ένα καφεδακι απολαυσα την φυση και χαιρετησα τον χιπι μπαρμπουλη…
Σημερα μεγαλη μερα…..Αφρικη!!Για 4 μερες….
Ξεκινησα, ο δρομος πρασινος με βλαστηση που μαρτυρα το κλιμα που δημιουργει ο Ατλαντικος ωκεανός….

Ανεμογεννητριες να εκμεταλλεύονται την δυναμη του αερα φαινονταν να είναι χρονια εκει αν κρινω από τον σκελετο…

Ο αερας που ελεγα πιο πανω!!Και η Ταριφα οπου θα παρω το πλοιο για Μαροκο είναι κοντα….

Μια γυροβολια στην μικρη πολη πηρα το εισητηριο μου για μενα και την μηχανη….
Με κανα 2ωρο κενο εφτασα στο νοτιο σημειο της Ιβηρικης χερσονησου…

Φωτο και παμε για το λιμανι…

Και να σκεφτειται ότι από πισω μου ηρθε μια Maserati με Μαροκινες πινακιδες…!

Επιβίβαση και στο σαλονι για να κανουμε τον ελεγχο διαβατηριων και το χαρτι για την βιζα οσο το πλοιο θα μας περνουσε απεναντι…

Αφηνουμε την Ταριφα….

Λιμανι Ταγγερης….Στο τελωνειο μετα την τυπικη συνοριακη χαρτουρα γνωρισα ένα ζευγαρι γερμανων που μου ειπαν ότι εχει σημερα το βράδυ καραβι για Γενοβα….
Από πού ρωτησα και μου ειπαν από το Port Med που είναι το νέο μεγαλο λιμανι του Μαροκου….

Ξεκινησαμε παρεα για τα 50 χλμ για να το εξακριβωσω…

Φτασαμε στο νεο λιμανι οπου στον γκισε μου επαληθευσαν ότι εχει πλοιο για Γενοβα στις 23.00….
Κρατησεις μετα τις 16.00….
Αφου ειχα χρονο ειπα να γυρισω στην Ταγγερη να χαζεψω λιγο και μετα θα αποφασιζα την συνεχεια της εκδρομης μου!

Εφτασα στην Ταγγερη και ένας δυνατος αερας εβαζε μια ψιλη αμμο στο κρανος μεσα…

Φωτο στο λιμανι που ειχα αποβιβαστει πιο πριν…

Στοπ!

Μερικα αναμνηστικα πηρα και σιγα σιγα ξεκινησα να φυγω από την Ταγγερη….
Σταματησα σε ένα βενζινδικο εβαλα την παμφθηνη βενζινη και πηρα ένα χαρτη γιατι δεν ειχα τιποτα,το gps δεν ειχε χαρτες δυστυχώς…!

Το γνωστο δίλλημα και εδώ…

Αριστερα προς την Ραμπατ και 4 μερες Μαροκο…..

Δεξια πορτ μεντ καραβι και Γενοβα…

Εξω το ντεφτερι και το χρημα…

Οριακα τα λεφτα για να γυρισω πισω,κανα 300-400 θα εμπαινα μεσα αν μεινω Μαροκο..!

Με βαρεια καρδια και με την υποσχεση ότι καποια στιγμη θα ξαναερθω για να το χαρω ολο το Μαροκο εφυγα για το λιμανι….

Εβγαλα εισιτήριο σε καμπινα 4 κλινη για το 2 ημερων και 3 νυχτων ταξιδι…!

Αναμονη για την αναχωρηση…

Χαζευοντας τους Ιταλους που ψαχνανε για λαθρομεταναστες πριν μπουν οι νταλικες στο πλοιο και επαθα πλακα φυλλο και φτερο η νταλικα!!!

Και εκει που χαζολογουσα με τους γερμανους και τις ερωτησεις τους για την Ελληνικη κριση σκανε μυτη 2 μηχανες!!!

Στο καραβι που ρωτησα το ζευγαρι μου ειπαν ότι ηταν 3 εβδομαδες στα βουνα του Μαροκου Ατλας-Αντιατλας….Ποσο τους ζηλεψα!!!

Σιγα σιγα μπηκαμε στο καραβι και ξεκινησαμε….

Reply With Quote