View Single Post
Παλιό 30-01-2013, 13:27
moby_gr Ο/Η moby_gr βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Aug 2009
Περιοχή: Αθήνα
Μoto: R1200GS Adventure
Προεπιλογή Απάντηση: 22 μέρες, 18 χώρες, 9.300 χλμ

4η μέρα: Lviv(UA) - Krakow (PL) 349 χλμ (μάλλον έχω ρεπό σήμερα )

Την άλλη μέρα βόλτα στην πόλη

και αναχώρηση για Πολωνία.

Εδώ να πω, πως οι δρόμοι στην Ουκρανία, έχουν «θέμα» (μου τα έλεγε ο Magelanos αλλά δεν τα πίστευα )... Αποφεύγοντας τις εθνικές, έπεσα σε κάτι κομάτια πολύ άσχημα, με λακκούβες-τρύπες, έπρεπε να προσπεράσω παλιά φορτηγά που από τον καπνό που έβγαζε η εξάτμιση τους σχεδόν δεν έβλεπες κι όλα αυτά αν σου τύχαιναν υπό βροχή (που μου έτυχε) ήταν ζόρικα...
Παρ’ όλα αυτά, δεν αντιμετώπισα κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα, οι οδηγοί γενικώς είναι προσεκτικοί, για εμάς τους Έλληνες, πλέον, έχω την αίσθηση πως (στην Ευρώπη) μόνο οι Τούρκοι μπορεί να μας φανούν χειρότεροι...

Στα σύνορα Ουκρανίας –Πολωνίας, τα πράγματα είναι πραγματικά δύσκολα, προφανώς διότι από χώρα εκτός Ε.Ε. εισέρχεσαι στην Ε.Ε. (κάτι που δεν είχα σκεφτεί νωρίτερα αφού όλες μου οι διελεύσεις είχαν γίνει ...αέρα).
Οι έλεγχοι (για τα αυτοκίνητα) αυστηροί, οι ουρές μεγάλες (μισή ώρα για πέντε οχήματα), έφαγα το μεγαλύτερο χασομέρι εδώ...δύο ώρες και με πουστιά!

Πολωνία, η χαρά του κάθε "ευθειάκια"... Ατελείωτες ευθείες και υψόμετρο σχεδόν «0»...μόνο κάτι λόφοι...
Αλλά οι διαδρομές τελικά δεν είναι και πολύ βαρετές, με την έννοια πως διασχίζεις συμπαθητικές πόλεις και χωριά.
Το οδικό δίκτυο είναι κατά τη γνώμη μου καλύτερο ακόμα κι από της Γερμανίας (!), με άριστη σήμανση, διαγραμμίσεις παντού, ολοκαίνουργια άσφαλτος (ίσως όλα αυτά να έγιναν λόγω euro που μόλις είχε τελειώσει, δεν ξέρω...), ξενοδοχεία-εστιατόρια κάθε 10 χιλιόμετρα...

Εδώ διάλειμα για ξεκούραση, lunch και τηλεφωνήματα...

Και βουρ για τα αλατωρυχεία Wieliczka στα οποία στο τσακ πρόλαβα την τελευταία ξενάγηση... Ήξερα τα ωράρια λειτουργίας τους, αλλά έπεσα σε κίνηση, σε δρόμους με μία λωρίδα ανά κατεύθυνση οπότε η προσπέραση ήταν κάπως δύσκολη...
(έφτασα 5’ μετά, αλλά ο Πολωνός με λυπήθηκε και με έβαλε παρατύπως στο ασανσέρ και πρόλαβα το group!)

και τελικός προορισμός η (επίσης όμορφη) Κρακοβία
εδώ την έκανα τη βολτίτσα μου, εξάλλου η πλατεία της πόλης είναι η μεγαλύτερη μεσαιωνική πλατεία της Ευρώπης!
Για να περπατήσεις και τις τέσσερις πλευρές της που είναι γεμάτες από εστιατόρια και καφέ, θες τουλάχιστον 20 λεπτά!
Φανταστείτε πως στο μέσον της, υπάρχουν αυτά τα κτίσματα...

Reply With Quote