30-01-2013, 18:30
|
|
Senior Member
|
|
Ημερομηνία εγγραφής: Aug 2009
Περιοχή: Αθήνα
Μoto: R1200GS Adventure
|
|
Απάντηση: 22 μέρες, 18 χώρες, 9.300 χλμ
19η μέρα Dubrovnik
Δε χρειάζεται να πω κάτι για το Ντουμπρόβνικ τα ξέρετε όλα...
πολύ τουρισμός, θεόρατα κρουαζιερόπλοια να αδειάζουν χιλιάδες κόσμου (ο οποίος ψωνίζει, τρώει, πίνει κτλ...  )

Εκείνο το βράδυ είχαμε κι ένα απρόοπτο...
Αφού μας έχουν τελειώσει τα μετρητά πάμε στο ΑΤΜ να σηκώσουμε λεφτά με την κάρτα μου, που είναι και visa.
Ένα ζευγαράκι Γάλλων μας κοιτάει την ώρα που κάνω την ανάληψη, λίγο περίεργα –μα καλά τι θέλουν?- και τσουπ στην οθόνη του ΑΤΜ, όλα κόκκινα, “UNAUTHORIZED USER” και η κάρτα μέσα... ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ!!!
Τα βλαμμένα τα Γαλλάκια είχαν πάθει το ίδιο και περίμεναν να δουν τι θα συμβεί σε μας, λες κι άν το μηχάνημα κράταγε τη δική μας κάρτα θα τους έδινε πίσω τη δικιά τους 
Τα χάνω προς στιγμήν, δεν έχω μετρητά, δεν έχω visa κι έχω ξεμείνει με μία American Express της οποίας δε θυμάμαι καν το pin γιατί δεν την έχω χρησιμοποιήσει ποτέ!!!
Κόλαση...να παίρνω τηλέφωνο την Τράπεζα στην οποία ανήκε το ΑΤΜ (το οποίο σημειωτέον δεν ήταν έξω από κατάστημα τράπεζας αλλά σε εμπορικό μαγαζί-οπότε και σας συστήνω να το προσέχετε αυτό!) και να μου λένε πως θα ανοίξουν το μηχάνημα όταν τελειώσουν τα μετρητά, δηλαδή σε 7-10 μέρες!!!
Μα τι μου λέτε-εγώ, δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα-αυτοί...
Το πρόβλημα μεγάλο...οι περισσότερες επιχειρήσεις εκεί δε δέχονται την amex, με αποτέλεσμα να γυρνάμε μία ώρα γύρω-γύρω μέχρι να βρούμε εστιατόριο που τη δέχεται...τα νεύρα μου κρόσια...και μέχρι να ξημερώσει τρελό άγχος να πάρω πίσω την κάρτα ώστε να μπορούμε να βάλουμε βενζίνη, να φάμε κτλ.
|