View Single Post
Παλιό 30-03-2013, 11:07
ortho Ο/Η ortho βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Sep 2009
Περιοχή: ΑΘΗΝΑ, ΚΑΡΕΑΣ
Μoto: F 650 GS 2001, tweety!
Προεπιλογή Απάντηση: Σοβαρές ανεπάρκειες στην ελληνική δικαιοσύνη

Το κείμενο της Κομισιόν είναι εδώ http://ec.europa.eu/justice/effectiv...reboard_en.pdf, αναφέρεται στην Ελλάδα από τη σελίδα 221. Δεν έχω τις κατάλληλες γνώσεις και τα αγγλικά μου σε αυτό το επίπεδο δεν επαρκούν, αλλά είναι ανάλυση του συστήματος απονομής δικαιοσύνης στις 27 χώρες της ΕΕ. Στο τέλος κάθε ανάλυσης προχωρά σε διαπιστώσεις και συστάσεις.

Ο διπλάσιος αριθμός ημερών που απαιτούνται στην Ελλάδα σε σχέση με τον μέσο όρο της ΕΕ αναφέρεται σε μη ποινικές δίκες. Μην ξεχνάμε ότι οι Ελληνες είμαστε μηνυσόkαυλοι, δε φταίνε τα δικαστήρια για αυτό. Αν θυμάστε, όποιος θέλει να κάνει μήνυση πρέπει να καταβάλλει 100 ευρώ, σε μιά προσπάθεια να μειωθεί ο αριθμός τους και να αποφορτιστούν τα δικαστήρια.

Το κείμενο πάντως δε λέει ή τέλος πάντων εγώ δε βρήκα ή δεν είδα να μιλά για κυρώσεις, συστάσεις κάνει.

Και μιλάμε για το ότι δεν υπάρχει ηλεκτρονική επικοινωνία στη Δικαιοσύνη, τι λέμε ρε παιδιά;! Εδώ δε συνδέονται οι ΔΟΥ μεταξύ τους, πλάκα κάνουμε;!

Οσο κάποιοι δε χάνουν τις θέσεις τους προκοπή δε θα δούμε. Ξέρει κανείς πόσα ατελείωτα χρήματα έχουν δοθεί για την Κοινωνία της Πληροφορίας; Που έχουν πάει; Γιατί ακόμη και σήμερα πρέπει να μπλέκουμε με την κρατική γραφειοκρατία;

Reply With Quote