Θέμα: ΘΕΑΤΡΟ
View Single Post
Παλιό 01-02-2009, 23:53
kostas_366 Ο/Η kostas_366 βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jan 2009
Περιοχή: Επίδαυρος-Κερατσίνι
Μoto: R 1100 gs και τώρα R 1150 gs
Προεπιλογή Απάντηση: ΘΕΑΤΡΟ

Ξέρεις τι πιστεύω Παντελή.. θα σου πω.
Εδώ είναι ένα μοτοσυκλετιστικό forum το οποίο έχει άλλο αντικείμενο. Οκ το ξέρω. Ξέρω ότι και αυτά τα θέματα θα τα διαβάσουν λίγοι. Δεκτό και αυτό. Δεν θέλω να πω ότι <<κουράζομαι>> χωρίς ουσία. Ο λόγος?
Αν πάρεις τους όρους αυτούς δηλ. ``Το θέατρο είναι ο κλάδος της τέχνης που αναφέρεται στην απόδοση ιστοριών μπροστά σε κοινό, με τη χρήση κυρίως του λόγου, αλλά και της μουσικής και του χορού και Ηθοποιός, ``Στο αρχαίο ελληνικό θέατρο οι ηθοποιοί ονομάζονταν υποκριτές (με την καλή έννοια βέβαια)``, τότε θα δεις, τι άλλο, την καθημερινότητά μας, τις ιστορίες μας, την συμβίωσή μας, την λειτουργία μας, την ζωή μας γενικότερα.
Όλοι είμαστε μια <<ιστορία>> μπροστά σε ....κοινό.
Έτσι εγώ βλέπω το θέατρο. Δεν νομίζω ότι πρέπει να έχουμε τις γνώσεις ή την εμπειρία, ή την τεράστια οικονομική άνεση, ή την μόρφωση ή το dolce-armani φόρεμα για να δούμε θέατρο. Δεν είναι εκεί ο σκοπός. Ο σκοπός είναι να ``παιδευτεί`` το μυαλό. Να λειτουργήσει, να πει, πω πω χάλια αυτό ουουουου ή καλό αυτό, καλά τα λέει, ή με άγγιξε αυτό ή δάκρυσα ή γέλασα.
Και μην ξεχνάμε και κάτι άλλο. Πάντα το θέατρο, είναι ``προχωρημένο``, πάντα ``δίνει`` νέες απόψεις, νέα στοιχεία, νέα κουλτούρα και ότι μας αρέσει, το κρατάμε. Παλαιότερα, η φτωχή κοινωνία, η τοπική κοινωνία και μέχρι και οι δούλοι έβλεπαν θέατρο. Ο λόγος? Για να μορφωθεί-παιδευτεί το μυαλό τους. Να σκεφτούν και φυσικά να ψυχαγωγηθούν.
Γι αυτό, ίσως να σας ......κουράσω και με άλλα τέτοια θέματα

Reply With Quote