Θέμα: Λαδάκια;
View Single Post
Παλιό 12-04-2013, 12:56
georged Ο/Η georged βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jul 2009
Περιοχή: Göteborg
Μoto: R1200 GS Adv. '09
Προεπιλογή Απάντηση: Λαδάκια;

συνεχίζω το θέμα των λαδιών.

εχθές πήγα στο Gothenburg της Σουηδίας (μιας κι εδώ μένω) για αλλαγή λαδιών και φίλτρο.
Δυστυχώς δεν είναι όπως Ελλάδα και δεν βρίσκεις εύκολα μαγαζιά που εμπορεύονται μόνο λάδια. Τουλάχιστον εγώ δεν βρίσκω εδώ.

Να μην τα πολυλογώ, εγώ τη μηχανή την ανέβασα οδικώς το καλοκαίρι που πέρασε. Μέχρι τότε ότι αλλαγή λαδιών είχα κάνει ήταν στον Παναγιωτόπουλο με το κλασικό ορυκτέλαιο Castrol 20W50.
Παράπονο δεν είχα και λάδι δεν έκαιγε, η μηχανή μου δεν μου ζήτησε ποτέ συμπλήρωμα.

Εχθές όμως ο εξουσιοδοτημένος έβαλε MOTUL 7100 20W50 full synthetic.
Μου είπε ότι αυτά προτείνει μετά από ψάξιμο και ότι οι πελάτες του σε αυτά καταλήγουν, είναι λέει πολυ ευχαριστημένοι όλοι.
Βασικά είχε και τα Castrol αλλά δεν τα πρότεινε, μου είπε ότι οι μόνοι πελάτες που τα βάζουν είναι αυτοί που δεν θέλουν να ξοδέψουν χρήματα.

Νιώθω πολύ μ@λ@κ@ς γιατί τα 4 λίτρα Motul κόστισαν 695 SEK που αντιστοιχεί σε 80 ευρώ...
Είμαι και βλάκας γιατί δεν τον ρώτησα εκείνη τη στιγμή πόσο κοστίζουν, που να φανταστώ ότι θα τα χρυσοπλήρωνα.

Έχει κανείς άποψη για τα ΜΟTUL 7100, 20W50 full synthetic?
Τουλάχιστον να ανακουφιστώ με καμιά θετική απάντηση.

Εν τω μεταξύ ρώτησα 2-3 άτομα εδώ και γέλαγαν όταν είπα ότι Ελλάδα βάζουν απλό.
Μου είπαν ότι Σουηδία εδώ και τουλάχιστον 5 χρόνια δεν βρίσκεις απλό, μόνο full synthetic. Είναι ότι καλύτερο και αν λέει βρεις συνεργείο που να σου δίνει το απλό τότε μάλλον κάτι δεν πάει καλά με το συνεργείο...
Reply With Quote