View Single Post
Παλιό 13-04-2013, 13:42
JohnGS1100 Ο/Η JohnGS1100 βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Aug 2012
Περιοχή: Θεσσαλονικη
Μoto: R1100GS
Προεπιλογή Απάντηση: Προγραμματισμός εγκεφάλου R1200GS

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από Alkinoos Εμφάνιση μηνυμάτων
Και επίσης, γνωρίζω πως σχεδόν ολα απο αυτα μπορείς να τα κανεις χωρις να δώσεις τα χρήματα για το hardware που έδωσα εγω. ...
Αλκίνοε υποθέσεις κάνεις, δε γνωρίζεις το τι κάνω.

Κάπου ανέφερες ότι αυτό που προσπαθώ να κάνω το κάνουν και άλλοι, ότι δεν είναι κάτι νέο κλπ κλπ. Να πληροφορήσω ότι με τον προγραμματισμο ECU ασχολούμαι από το 2007 με άπειρο χρόνο και μελέτες και από το 2009 έχω κάνει δεκάδες προγράμματα σε αυτοκίνητα και μηχανάκια με εξοπλισμό που στο σύνολο τους στοιχίζει πολύ περισσότερο από έναν παράλληλο.
Οι σπουδές μου είναι ΤΕΙ πληροφορικής 1987-1992, Στατιωτική πληροφορική 1994-95, και η εμειρία μου είναι μηχανογράφηση επιστρατεύσεως 1995-2002, δίκτυα στρατού 2003-2005, μηχανογράφηση προμηθειών 2005-2007.
Και άλλα πολλά που δεν μπορώ να τα πω σε δημόσιο forum..

Μετά απολύθηκα και από το 2009 έχω κατάστημα για να περνάω την ώρα μου. Τώρα ίσως με γνωρίζεις καλύτερα

Να ξανατονίσω ότι στο παρόν τοπικ, το ζητούμενο ειναι για το πως θα μαζέψουμε πληροφορίες, για να κάνουμε το πρόγραμμα στην ECU ME7-ME9 που φοράνε τα R1200GS,R,RT με την καλύτερη ασφάλεια και το μικρότερο δυνατό κόστος. Σίγουρα κάποιο έχουν ασχοληθεί, κάπιοι έκαναν και θαύματα ίσως, αλλά ξέρω ότι τουλάχιστον με το παρόν τόπικ, είναι η πρώτη φορά που ανεβαίνει σε forum, μιας και δεν υπάρχει αντίστοιχο ελληνικό tuning forum συζητήσεων και γενικά υπάρχει μία μυστικοπάθεια και μυθολατρεία στο χώρο..

Με τον παράλληλο αυτό που κάνεις δεν έχει καμία σχέση και όσον αφορά το κόστος και την αποτελεσματικότητα. Για αυτό σε ρώτησα τι ακριβώς κάνει και πόσο κάνει για να ενημερωθούν οι φίλοι που διαβάζουν.

Να πω ότι ένας παράλληλος ξεκινάει από 400 και μπορεί να φτάσει μέχρι και 2 χιλιάρικα, αναλόγως τους αισθητήρες, το software και τη δουλειά που κάνει. Οι περισσότεροι βασίζονται στο γεγονός ότι παρεμβάλονται με τους αισθητήρες της ECU και τροποποιούν όπως είπα πριν, το μίγμα και το αβανς σύμφωνα με τους υπάρχοντες χάρτες. Για αυτό άλλωστε τον λένε και "παράλληλο".
Αν δοκιμάσεις απευθείας ένα καλό πρόγραμμα θα καταλάβεις τα πλεονεκτήματα, την απλότητα και τις θεαματικές διαφορές σε σχέση με το υπάρχον setup που έχεις στο μηχανάκι σου.

Last edited by JohnGS1100; 13-04-2013 at 13:55.
Reply With Quote