25-04-2013, 14:09
|
|
Senior Member
|
|
Ημερομηνία εγγραφής: Jan 2009
Περιοχή: Αθηνα
Μoto: VARADERO MK3
|
|
Απάντηση: Πουλήστε σπίτια, για να πληρώσετε την εφορία!
Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από ortho
Απορώ ρε Γιώργο γιατί έχεις τόσο πρόβλημα με τα στεγαστικά δάνεια; Πάντα έτσι φτιάχνονταν τα σπίτια! Παλιά ήταν περισσότερο γραμμάτια κι υπήρχαν και δάνεια.
|
Μα τι λες? Υπηρχαν δανεια παλαια? μαλιστα! υπηρχαν γραμαμτια παλια? μαλιστα!!!!!
Αλλα.........με τι κριτηρια επαιρνες το δανειο και τι συνεβαινε οταν δεν πληρωνες το δανειο ¨η τα γραμματια? Θα σου πω εγω αμεσως μιας και τυγχανει ο πατερας μου σαν Διπλωματικος υπαλληλος ειχε παρει δανειο απο την Εθνικη το 1989 για σπιτι. Του ζητησαν τα γνωστα (φορολογικη δηλωση, βεβαιωση εργοδοτη κ.λ.π.) κι επιπλεον τιτλους ιδιοκτησιας σε αλλο ακινητο ισοποσης αξιας συν το 50% των τοκων του δανειου που θα επαιρνε!!! Ενας εκτιμητης της τραπεζας πηγαινε κι εβλεπε το ακινητο (στην Κρητη) και αυτος εδινε την εγκριση του στην τραπεζα. Αν υπηρχε διαφορα τοτε επρεπε να βρει ο πατερας μου το υπολοιπο σε μετρητο!!!! Για ολο το διαστημα του δανειο το εκτιμουμενο ακινητο δεν μπορουσε να πουληθει, ενοικιαστει κ.λ.π. Αν γινοταν κατι τετοιο η τραπεζα πρωτη εδινε την εγκριση της και πρωτη εκεινη εισεπραττε!!!! Το ακινητο αυτο προσημειωνοτανε κι οχι το ακινητο που αγοραζε με το δανειο.
Αυτο λεγεται υγιης δανειοδοτηση..............οχι η με το τηλεφωνο δανειοδοτησεις.
Απόσπασμα:
Δε λες πουθενά ότι για τη φούσκα ευθύνονται πρώτα απ'όλα οι τράπεζες, αυτές έφτασαν τις τιμές στα ύψη με την ευκολία που τα χορηγούσαν. Αν μη τι άλλο πάτησαν στην πατροπαράδοτη "λόξα" του Ελληνα για το κεραμίδι. Είναι μιά φούσκα που δημιουργήθηκε από τις ίδιες.
Το πιό ωραίο είναι ότι λένε "το έχετε" υπογράψει! Δε λένε όμως υπό ποίες συνθήκες έγινε αυτό!
|
Μα τι λες? το εχω πει και φωναξει ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ!! Ομως μαζι με την φωνη αυτη εχω μπηξει και την αλλη φωνη η οποια ελεγε οτι για να τελεστει το εγκλημα χρειαζονται δυο!!!!! Και ναι πατησαν στην πατροπαραδοτη ''λοξα'' του ελληνα...αλλα ο Ελληνας εχει πολλες λοξες, μια απο αυτες π.χ. εναι και το μο...νι! Και μια παροιμια λεει οτι ''την υπογραφη σου και το πουλι σου να προσεχεις που τα βαζεις''.....δεν φταιω εγω αν ο Χ εβαλε το πουλι του εκει που δεν επρεπε ακαλυπτος και σημερα πεθαινει και ο Ψ εβαλε την υπογραφη του εκει που δεν επρεπε εξυπηρετωντας και οι δυο προσωρινα τις λοξες τους.
Φυσικα Γιαννη μου οτι εχεις υπογραψει το λουζεσαι μετα.........ας μην το υπεγραφες κι ας εμενε η λοξα ανικανοποιητη.
Απόσπασμα:
Οι περισσότεροι συμπατριώτες μας δεν έκαναν υπερβολές, δεν αγόρασαν σπίτια των 250 τμ, και την εποχή που έγιναν αυτά ήταν και τα ενοίκια στα ύψη. ;
|
Δεν μιλω για υπερβολες, μιλω για το δανειο για σπιτι 80τ.μ σου αρκει? Δεν επρεπε να το παρει, ηταν προτιμοτερο να νοικιασει....και τοτε και τωρα και παντοτε. Το σπιτι το φτιαχνεις μονος σου σιγα-σιγα δεν το αγοραζεις ετοιμο. Το '92 εδωσα 1,5εκ δρχ να αγορασω στερεοφωνικο και με τα ιδια λεφτα αγοραζα 200μ στο λαγονησι εντος σχεδιου. Αν το αγοραζα τοτε σιγα-σιγα, τοιχο-τοιχο και κεραμιδι-κεραμιδι σημερα θα ειχα σπιτι με ######@ κι οχι διαμερισμα στην Ν.σμυρνη. Ετσι φτιαχνονται τα σπιτια κι οχι με σαπιαδανεια απο τραπεζες.
Ο λιμενεργατης πεθερος μου ηταν ηλιθιος δλδ που εχτισε 2 σπιτια (Αιγαλεω-Σαλαμινα) την δεκαετια '74-'84 και σημερα τα χαιρομαστε παιδια-γαμπροι-νυφες κι εγγονια? Οχι φτωχοσπιτα...σπιτια κανονικα!!!! Ελα Σαλαμινα να δεις τι σπιτι εχει και που το εχει!!!! Του [πηρε 10 χρονια ομως με ενα μισθο λιμενεργατη και μαι γυναικα ραφτρα και με δυο παιδια!!! Ασε με ρε Γιαννη που θα λυπηθω τους ευκολα δανειοδοτουμενοςυ κι αποκτουντες σπιτι....δεν επρεπε καν να ειχαν σπιτι σημερα με τις συνθηκες που πηραν το δανειο τοτε.
Απόσπασμα:
Που ήταν σε τελική ανάλυση οι εποπτικοί μηχανισμοί που θα έπρεπε να ελέγχουν και να προστατεύουν τράπεζες και δανειολήπτες;
|
Ρε με δουλευεις? εσυ ετσι οπως το πας θελεις εποπτικο μηχανισμο και για να μαμησεις με ασφαλεια!!!!! Ασε με ρε Γιαννη....μυαλο δεν εχεις?
Απόσπασμα:
Η ουσία είναι ότι το ευρώ μας κατέστρεψε, αν τώρα μπορούμε να γυρίσουμε σε άλλο νόμισμα....αυτή τη στιγμή δε γίνεται κατά τη γνώμη μου, αλλά με το ευρώ το πρόβλημα δε θα λυθεί.
|
Ενω με την δρχ θα ειχαμε χρεωκοπησει πολυ ενωριτερα.......
1990-2000 τυγχαμε σε δυο υποτιμησεις ενω το 1990 εμφανιστηκε το μεταλλικο 100δρχ. Ξερεις τι σημαινε αυτο ετσι? Οτι φωναζουμε σημερα για το μεταλικο 1ευρο το καναμε πρωτοι με το 100δραχμο το 1990. Με λιγα λογια σμαιενι απαξιωση της δρχ και του νομισματικου συστηματος της χωρας.
Επρεπε να παραγουμε ωστε να εξαγουμε για να εχουμε συναλλαγμα και να αγοραζουμε φαρμακα και πετρελαιο, ομως η παραγωγη σταματαγε σταδιακα απο το 1985 διοτι οι πατροπαραδοτοι αγροτες και οι εργατες των εργοστασιων ερχοντουσαν στην αθηνα για να γινουν Δ.Υ. σε ΔΕΚΟ (το τονιζω,σε ΝΠΙΔ) ¨η να ανοιξουν μαγαζια..........
Ετσι αναγκαστηκαμε να παμε στο ευρο φιλε Γιαννη. για να εχουμε λεφτα -δανειζομενοι - για να ζουμε!! ποιος φταιει? οι πολιτικοι? μαλιστα!!!!! Εμεις καθολου?????????????
Απόσπασμα:
Για να δούμε τι θα γίνει μετά τις γερμανικές εκλογές.....εγώ πιστεύω ότι αργά ή γρήγορα θα μας τη ρίξουν την κλωτσιά.....ή θα διαλυθεί το ευρώ...... με τη σημερινή μορφή δε θα είναι πάντως, απλά δεν είναι βιώσιμη κατάσταση.
|
Τιποτα δεν θα γινει, αντε μια χαλαρωση αλαλ τιποτε το δραστικο για εμας.
Το δραστικο που θα γινει κι εχει δρομολογηθει ειναι το ευρωομολογο και η εναρξη λειτουργιας Ευρωπαικου μηχανισμου αλά FED..............δλδ κοβουμε πανευρωπαικο χρημα για να καλυψουμε τα χρεη της ευρωπης. Αλλα αυτο δεν θα εχει αμεσο αντικτυπο στην Ελλαδα και σε καμια χωρα της Ευρωπης, οπως δεν εχει αμεσο αντικτυπο και στην αμερικη που εφαρμοζει το ιδιο συστημα και θα το αντιγραψει η ευρωπη....μακροπροθεσμα θα φανουν τα οφελη.
Last edited by GeorgeP; 25-04-2013 at 14:11.
|