Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από GeorgeP
Στην Μανη καποιοι γυρισαν ηδη σε πιο πατροπαραδοτες λυσεις......λαμπες, ξυλα για θερμανση και φαγητο, ξανακτισαν τους φουρνους για το ψωμι.......μηπως αυτοι περνανε καλυτερα στην επαρχια? Λεω μηπως? Μηπως εχουν λιγοτερες εννοιες? Μηπως ειναι καιρος, οσοι ειδαν κι αποειδαν για να βρουν δουλεια στην αθηνα, να αρχισουν να σκεπτονται την γενετειρα τους?
Εγω εσενα σε ζηλευω, σε ζηλεψα απο την στιγμη που μου ειπες οτι σε ''μεταναστευσαν'' απο την υπηρεσια σε επαρχια. ΕΣΥ εκει που εισαι, αν χρειαστει, μπορεις να ζησεις χωρις φραγκο στην τσεπη.......δυσκολα ναι αλλα θα ζησεις και απο αυτην την οψη κι οχι μονον σε ζηλευω βαθυτατα!
|
Nαι οκ, κάποια πράγματα είναι διαφορετικά. Διαφορετικά από ότι ήταν παλιά. Είναι καλύτερες οι συνθήκες ΑΛΛΑ.... Τα έξοδα είναι έτσι που δεν μπορείς να σταθείς πουθενά. Παράδειγμα, ρίχνεις τις kw στην ΔΕΗ (από 2,300 τις έκανα 1,800 στο σπίτι) για να έχεις φθηνότερο τιμολόγιο (ειδικές υπηρεσίες όπως μου είπε και ο διευθυντής) και από 250ε ΔΕΗ ηρθε λογαριασμός 270ε. Ευτυχώς που έκανα οικονομία χαχαχα
Άλλο τώρα, που δεν μπορείς να αποφήγεις. Έχω ένα πηγάδι και μια γεώτρηση από τον Πατέρα. Το ένα το έδωσα σε ένα φίλο και έβαλε περιβολάκι, τρώγαμε καμιά ντομάτα, το άλλο περναμε λγο νερό εδώ και εκεί καμιά φορά. Ερχόταν ο λογαριασμός, το πάγιο και οι kw σε κάθε λογαριασμό. Τέλος χρόνου (ξέχωρα από τους λογαριασμούς) ήρθε και ένα ``πρόστιμο`` 200ε +200ε για κάθε μοτέρ (την στιγμή που μισθός είναι 650ε στο λέω γιατί να δεις και την διαφορά) διότι λέει δεν καταναλώσαμε τις kw που έχει βάλει η ΔΕΗ σαν στάνταρ κατανάλωση!!!!! Άλλο και αυτό. Τους λέω σας πλήρωσε ο Πατέρας τις κολώνες? Ναι λένε, πλήρωσε ρολόγια λέω, ηλεκτρολόγους όλα? Ναι λένε αλλά τώρα παίζει πρόστιμο. Και λέμε τώρα Ζοζ, τι να γλυτώσεις από το περιβόλι? Όταν + τα άλλα θες και 400ε πρόστιμο? Μπας και είναι όλα τα έξοδα εαν αγόραζες τα προιοντα?
Δηλ θέλω να πω (ή μάλλον νιώθω) ότι δεν γίνεται να πας εμπρός. Δεν σε αφήνουν. Αυτό νιώθω και έχω να πω πολλά παραδείγματα. Κερδισμένος θα είμαι εγώ περισσότερο εάν τα παρατήσω όλα. Θα κερδίσω χωρίε κόπο περί τα 600ε (δηλ 1 μήνα δουλειά). Και εάν βάλει και για τπτ παλιοχώραφα κανένα χαράτσι, άστα, θα τα δίνει ο κόσμος στην ...εκκλησία. Και έρχομαι να πω ότι αυτός είναι ο σκοπός. Να εξεφτελιστούν τα πάντα? Μα και το κράτος ή μάλλον η επιχείρηση θα χάσει διότι θα τα κόψω εγώ και θα βγει και αυτή μείων (μπας και θέλουν και αυτό?).