View Single Post
Παλιό 11-05-2013, 23:57
8avos Ο/Η 8avos βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Apr 2013
Περιοχή: Λαρισα
Μoto: vespa gts 250- vespa gs 160 '64
Προεπιλογή Απάντηση: vespa in north cape

Μ αυτά και μ αυτά,περάσαν οι μέρες,φλόμωσα απο εμπειρίες και το μυαλό μου άρχισε να συμμαζεύεται και να σκέφτομαι και την ρουτίνα πίσω στη λάρισα,να μην πω την λαχταρούσα,φίλους,μπανάκια,δεν θα με περίμενε και κάτι άσχημο,εξάλλου ήμουν ήδη αρκετές μέρες μέχρι να φτάσω πίσω,στη ρωσία είμαι ακόμα.
Κυριακή είναι η μέρα της επιστροφής,ξεκινάω πρωι-πρωι και αφου με τους μόνους που χαιρετήθηκα ήταν 3 ζευγάρια πιτσιρικάδων απο φινλανδία οι οποίοι επέστρεφαν απο σαββατόβραδο,σε κατάσταση σοκ ξεκινάω,βάζω την πάνφτηνη βενζινούλα,έτσι μου ρθε να βάλω και στις τσέπες,περίπου 67 λεπτά το λίτρο.
Και ξεκίνησα για ΛΕΥΚΟΡΩΣΙΑ

Κυριακή 5 ιουνίου και η τελευταία μέρα παραμονής στη ρωσσία.Οι ρωσσία είπαμε απο πινακίδες μηδέν,τουλάχιστον μέσα και σε μια απόσταση απο αγια-πετρούπολη οχι πάνω απο 10 περίπου χλμ.,μετά κάτι άρχισα να βλέπω!Ο καιρός,εκτός απο δυο μέρες στη νορβηγία-φινλανδία που έβρεξε,ήταν μονίμως ηλιόλουστος.Αφου μπαίνω λευκορωσία,σαν κυριακή που ήταν κόσμος δεν υπήρχε πουθενά,ψυχή όμως!Και συνέχισα τον δρόμο μου για ουκρανία.Αποφάσισα αυτό το δρομολόγιο ενω στα ταξιδιωτικά με μοτό,αυτές τις χώρες τις αφήνουν πάντα απ έξω,γι αυτόν ακριβώς το λόγο,γιατί κανείς δεν προτιμάει την μολδαβία στα ταξίδια του?Έμενε να παω για να το διελευκάνω!?Στα σύνορα,ρωσία-λευκορωσία,μου κάνουν νόημα να περάσω χωρίς διαβατήριο και περνάω και γω ο μ@λ@κας ετσι αμέριμνος σαν να ήμουν ευρωπαική ένωση.
Λευκορωσία δεν έμεινα,ο κόσμος όμως πολύ φιλικός κ έτσι στο πρώτο βενζινάδικο που σταμάτησα,κοντά στο μινσκ επειδή τα χρήματα (ρούβλια)δεν πέρναγαν και εγώ έπρεπε να πάρω και κάνα τηλ. τους δικούς μου να τους πω οτι είμαι λευκορωσία και επιστρέφω σιγά-σιγά(σαν ανέκδοτο μου φαίνεται)μου κέρασαν την αξία της τηλεκάρτας,ένα ζευγάρι που πήγαιναν με μια γκόλντγουιν στο κίεβο διακοπές και μόλις είδαν εμένα με τη βέσπα μου λένε "αυτά σου τα πληρώνουμε εμείς",ένας κύριος με το γιο του,πήγαιναν κ αυτοί για κίεβο κ στο βενζινάδικο του δίνω ρούβλια για να μου δώσει λίγα ρούμπλιεν λευκορωσίας και μου λέει πας πολύ γρήγορα για τους δρόμους μας μ αυτό!
δρόμοι και καιρός στη λευκορωσία:

Reply With Quote