View Single Post
Παλιό 13-05-2013, 16:03
asotosios Ο/Η asotosios βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: May 2011
Περιοχή: Μεταμόρφωση
Μoto: MOTO GUZZI BREVA 1100 ABS 2007
Προεπιλογή Απάντηση: Δικαίωση για άνεργη δανειολήπτρια.

τα πραγματα οσον αφορα το σπιτι για τον Ελληνα δεν ειναι απλα...οσο και να ζηλευουν οι Γερμανοι και οσο και να μην "θελουν" να το καταλαβουν...

Ο Ελληνας νοικοκυραιος εκανε και συνεχιζει να κανει το σκατο του παξιμαδι και φτιαχνει/αγοραζει ενα σπιτι για να εχει να αφησει κατι στα παιδια του...ετσι κανανε οι γονεις μας και ετσι μαθαμε και καποιοι απο εμας να κανουμε (εγω ευτυχως δεν ετυχε και ετσι δεν μπηκα σε αυτο το τριπακι του δανειου για σπιτι κτλ κτλ...αλλα ηταν θεμα τυχης...)

αυτο το μεγαλο αμαρτημα εκαναν και τοσοι που πεσαν στην λουμπα των δανειων και αρα και των φουσκωμενων τιμων σαν αμμεσο επακολουθω της μεγαλης ζητησης...την οποια λουμπα περιτεχνα ομως εφτιαξαν οι ιδιες οι τραπεζες και οι πολιτικοι μας...

Ναι Γιωργο αυτους ψηφισε ο λαος αυτοι μας κυβερνουσανε...

αλλα αυτοι συνεχιζουν να μας κυβερνανε ακομα...οσο και να θελεις να μας πησεις οτι πλεον αυτοι ειναι οι σωτηρες μας...αλλα να μου πεις με τον εναν εκβιασμο ή τον αλλον καταφεραν και ο λαος τους ξαναψηφισε...καλα να παθουμε λοιπον...

Οι Γερμανοι και λοιποι Βορειοευρωπαιοι (τρομαρα τους) απλα δεν ειναι στην κουλτουρα τους να θελουν να αγορασουν σπιτι κτλ κτλ...αυτο συμβαινει για πολλους και διαφορους λογους που μπορουμε να αναλυσουμε σε αλλο νημα...οπως για εμας δεν ειναι να φοραμε σανδαλι με καλτσα βρε παιδι μου...

απο γνωστους μου μεσιτες καθως και εκτιμητες τραπεζων τις χρυσες εποχες...τα μισα σπιτια που πουλαγανε/ελεγχανε δεν θα τα αγοραζε κανενας ποσο μαλλον στις τιμες που τα αγορασανε (λογω κακοτεχνιων και θεσης, ποιοτητας κατασκευης, διαρυθμισης κτλ κτλ αν δεν ειχαν οι ιδιες οι τραπεζες ρηξει τοσο ευκολο χρημα στην αγορα...ωστε ο κοσμος να μην σκεφτεται τα τι και πως...

η κατασταση ηταν μια τεραστια φουσκα μια νιρβανα πολιτων την οποια το ιδιο το κρατος με τους φιλους του, τους τραπεζιτες εστεισαν τελεια, οπως εγινε στην Αγγλια καποια χρονια πριν αλλα εκει υπαρχει κρατος και τα εβαλε τα πραγματα στην θεση τους μιας και δεν αφησε τις τραπεζες απλα να αλωνιζουν...

Κατα την γνωμη μου λοιπομ για το μονο που μπορει να κατηγορηθει ο νοικοκυραιος που πηρε δανειο 30 ετων+ (ετσι κανουν και οποιοι απο τους Γερμανους, Αγγλους, Γαλλους κτλ κτλ κτλ θελουν να παρουν σπιτι αλλωστε)...
ειναι οτι ηταν αφελης...
οτι τον πιασανε κοτσο...
οτι πιστεψαν στις τραπεζες που τους λεγανε τηλεφωνικος/ταχυδρομικος μεσω καναλιων κτλ κτλ ακομα και μεσα απο την ιδια την βουλη...
οτι η ζωη τους ειναι σταθερη και οτι ολα θα πανε καλα και φυσικα θα μπορουν να το ξεπληρωσουν...

αλλα και ποσο να αντισταθει καποιος στις συνεχιζομενες διαφημισεις και διαβεβαιωσεις των τοσων φωστηρων κτλ κτλ...

τωρα το να αφησει ετσι απλα καποιος το σπιτι του...για το οποιο εχει πληρωσει...φορους μεταβιβασης...συμβολαιογραφους...επιπλα...φορους στο κρατος...τοκους...κτλ κτλ κτλ...
τι να πω...
εμενα που δεν εχω δικο μου σπιτι και καθε φορα που αλλαζω και το σκεφτομαι ποσο μαλλον να ηταν και δικο μου...

Last edited by asotosios; 13-05-2013 at 16:05.
Reply With Quote