View Single Post
Παλιό 03-11-2009, 18:44
BOXER Ο/Η BOXER βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jul 2009
Περιοχή: Μοσχατο
Μoto: R1200gs
Προεπιλογή Απάντηση: Ρυθμιση εις ντιζες γκαζιου στις R1200GS/A

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από ΙoannisPanagiotidis Εμφάνιση μηνυμάτων
...καλη δουλια φιλε!... ... ομορφο συναισθημα να ασχολεισε με τη μηχανη σου και ακομα πιο ομορφο να το μοιραζεσε με φιλους!

...θα κανω σε λιγο μια ερευνα στο δίκτυο να μαθω περισσοτερα για αυτο το εργαλείο(Carbtune)!...ειναι καθαρα υδραυλικο ή λειτουργει με ρευμα? ... και ποσο σου κοστισε?

Γιαννη μου κοστισε 54ευρω και 1ευρω εξοδα αποστολης απο Αγγλια. Δεν δουλευει με ρευμα, ουτε ειναι υδραυλικο (το γιατι δεν δουλευει με ρευμα δεν χρειαζεται εξηγηση , και δεν ειναι υδραυλικο γιατι δεν εχει κανενα ειδος υγρου μεσα του)!

Σωτηρη δεν εχει υδραργυρο μεσα του!!! Οι "στηλες" που υπαρχουν και που αποκαλυπτοντε κατα την λειτουργια του, εχουν το χρωμα του υδραργυρου και νομιζεις οτι ειναι υδραργυρος. Στην ουσια ειναι "εμβολα" μακροστενα που εφαπτονται στην εσωτερικη επιφανεια του γυαλιου. Εμβολα τα οποια εχουν μονιμο μηκος το οποιο δεν μεταβαλλεται, απλα ειναι "κρυμμενα" στο κατω μερος του οργανου (αν δεις μια φωτο απο αυτες που εχω βαλει θα καταλαβεις πιο κατω μερος εννοω).
Σωτηρη, μιλαω παντα για αυτο που εχω εγω, ειναι πολυ πιθανον να υπαρχουν οργανα με υδραργυρο και να το ξερεις, αλλα οχι αυτο!
Τα εμβολα αυτα λοιπον σηκωνονται λογο της υποπιεσης που δημιουργουν τα εμβολα του κινητηρα. Αναλογα με τις στροφες, εχουμε και αναλογη υποπιεση που σημαινει και αναλογο "σηκωμα" των στηλων.
Δεν βρισκω τον λογο που το αποκαλεις μπελαλιδικο. Ισα ισα, αν δωσουμε σε ενα απο τα παραπανω παιδια που μιλησαν, ενα twinmax και ενα carbtune ειμαι σιγουρος οτι ολοι θα προτιμησουν το δευτερο. Το carbtune το ενωνεις,εκκινεις τον κινητηρα και εχεις ενδειξη. Στο twinmax, το συνδεεις, κανεις τις απαραιτητες ρυθμισεις στο οργανο (ευαισθησιας) και μετα προχωρας στα υπολοιπα. Αν λοιπον δεν διαβασεις τις οδηγιες στο twinmax δεν προχωρας σε ρυθμιση. Αρα λοιπον πιστευω οτι ειναι πιο απλο και λειτουργικο το carbtune (μιλαμε παντα για ανθρωπους που δεν ασχολουντε ετσι; γιατι εσυ και εγω πχ δεν εχουμε προβλημα με κανενα)
Για το οτι δεν εχει την ευαισθησια του ηλεκτρονικου συμφωνω απολυτα. Ομως το ηλεκτρονικο εχει ενα σημαντικοτατο μειονεκτημα: Ειναι ηλεκτρονικο. Και τι εννοω με αυτο; Δεν μπορεις ποτε να εχεις εμπιστοσυνη στις ενδειξεις του, σε καινουργιο οργανο ή οχι!! Με το αλλο παντα θα εχεις σωστη ενδειξη, γιατι πολυ απλα σε αυτο... μιλαει η φυση και οι νομοι της, που δεν κανουν ποτε λαθος, και οχι μια... πλακετα!
Για να γινω πιο κατανοητος αναφερω το εξης παραδειγμα:
Εχεις μια ηλεκτρονικη ζυγαρια τελευταιο μοντελο απολυτου ακριβειας και εγω ενα... κανταρι!!!!
Μπορει να εχεις πραγματικα τρελη ακριβεια στο ζυγισμα (ή ευαισθησια στο θεμα μας), ενω εγω δεν θα σε φτανω ουτε στα δεκατα του κιλου, καμμια σχεση δηλαδη!
Ομως για ποσο θα ισχυει αυτο;;;;;;
Θα καταλαβεις οτι η ζυγαρια ακριβειας επαψε ξαφνικα να ειναι ακριβειας;;;;;
Και ποτε θα το καταλαβεις;;;;
Οταν εμπειρικα πλεον διαπιστωσεις οτι κατι δεν παει καλα;;;; (δηλ στην περιπτωση μας, εκανες την ρυθμιση, αλλα τα ιδια ή χειροτερα!.
Με το κανταρι θα χανω παντα σε ακριβεια (σε ευαισθησια δηλαδη) αλλα θα εχω παντα σωστη ενδειξη, γιατι πολυ απλα... οι νομοι τις φυσης δεν κανουν ποτε λαθος !!!
Reply With Quote