Απάντηση: Οι μαρτυρίες καθηγητών,μαθητών και γονιών μέσα από το σχολείο της Ιερισσού
Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από GeorgeP
\
Οσο για την βιομηχανια που αναφερεις θα ηθελα να ξερεις οτι το φαι ειναι σημαντικοτερο της οποιας μηχανης!! Και φαι οι βορειοι δεν εχουν εκτος απο κρεατα και γαλακτοκομικα. Αυτα δεν φτανουν, εχουν αναγκη τα εσπεριδοειδη, λαχανικα, φρουτα, λαδια, ελιες, σιταρια, καλαμποκια, οσπρια κ.λ.π. που εκεινοι δεν παραγουν.
Αυτα ειναι η δικια μας βιομηχανια η οποια ειναι εν δυναμη μεγαλυτερη της οποιας αλλης, της πολεμικης συμπεριλαμβανομενης.
|
Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από GeorgeP
διοτι ο χρυσος της Ελλαδας, αν υπαρχει, οπως και τα πετρελαια, αν υπαρχουν, πρεπει να βγουν στην επιφανεια και να εκεμταλευτουν. Αυτο λεγεται βαρια βιομηχανια και αναπτυξη με χιλιαδες θεσεις εργασιας.
|
Έχω εκπλαγεί με τις βιομηχανίες που έχει αυτή η χώρα....
Ποιά είναι τελικά η βιομηχανία μας,τα οποροκηπευτικά και λοιπά αγαθά ,που συμφώνησες ότι παίζονται στα χρηματιστήρια και δεν ορίζουμε εμείς τις τιμές των προιόντων μας, αλλά αυτοί, αναλόγως τις ορέξεις τους, ή ,ο χρυσός και τα πετρέλαια που δεν έχουμε δεί ούτε γραμμάριο και ούτε λίτρο ακόμη και άγνωστο το πότε θα δούμε και με τι όφελος ,για αυτή, την άμοιρη χώρα.
Δεν έχεις καταλάβει το νοήμα με το οποίο γράφω,βάζοντας ταμπέλες κομματικές στις συζητήσεις,η ανάπτυξη,πρέπει να υπάρξει,να ξεδιπλωθούν οι όποιες πηγές πλούτου υπάρχουν,τα οποροκηπευτικά πρέπει να είναι μια απο τις αιχμές,γιατί και ευλογημένη γη έχουμε και άριστα προιόντα παράγουμε,πώς όμως, έτσι?Δέν γίνεται έτσι, πρέπει να υπάρχει οργάνωση,συνείδηση και κοινός στόχος,απο τον παραγωγό,τον αγροτικό συνεταιρισμό,τον έμπορο,το κράτος και ελεγκτικοί μηχανισμοί για όσους προσπαθούν να σπάσουν αυτή την αλυσίδα,ώστε οι τιμές των προιόντων να μην ξευτιλίζονται στο χωράφι και να κερδίζουν οι μεσάζοντες και οι μεγαλέμποροι στο εσωτερικό και απο την άλλη μεριά στο εξωτερικό αυτοί που έχουν ανάγκη τα προιόντα να τα παίρνουν επίσης τσάμπα γιατί διαμορφώνουν τις τιμές στα ταμπλό.Έλα εδώ κύριε Γερμανέ,τι θέλεις?Λάδι???,ξέρεις τι είναι αυτό???αυτό δεν είναι ραφινέλαιο που τρώς εσύ,αυτό είναι άλλο πράγμα,λοιπόν επειδή εδώ εμείς ξέρουμε τι προιόντα παράγουμε,η τιμή του είναι αυτή και αν σου αρέσει.αλλιώς τράβα Τυνησία μπαστάρδεψέ το με Ιταλικό και θα δώ εγώ τι θα κάνω,το ίδιο για όλα τα προιόντα μας,μπορούμε να μιλήσουμε έτσι?Με τι πλάτες,με τι εθνική αγροτική πολιτική,με τι κράτος.
Το ίδιο και με τις πλουτοπαραγωγικές πηγές,έτσι γίνονται αυτές οι δουλειές,πάρε 11 εκ. και άσε με να κάνω ότι γουστάρω και νομίζεις ότι είμαστε και κερδισμένοι?επειδή θα κάνουν και 1000 θέσεις εργασίας θα τους κάνουμε και θεούς και αυτοί θα μετράνε τα τούβλα χρυσού από τα δικά μας βουνά?Έλα εδώ και εσύ,τι θέλεις,εξόρυξη???μάλιστα,θα γίνουν μελέτες πρώτα,έχουμε λαμπρούς επιστήμονες,θα υπολογίσω την αξία,θα υπολογίσω πόσα θέλω,πόσα δίνεις,θα πάρω τις εγγυήσεις που θέλω ότι θα εργαστούν μόνο άνθρωποι της χώρας,δεν θα σκίσεις το μέρος γιατί έχει ιστορία που εσύ πονηρέ Καναδέ δεν πρόκειται να δείς ποτέ και θα σου πώ ΕΓΩ αν θα σου δώσω το ορυχείο γιατί αν δεν με συμφέρει θα σε στείλω σπίτι σου.Μπορούμε να μιλήσουμε έτσι??? ποιός??μην αρχίσω πάλι να λέω για το πολιτικό σύστημα και ποιοί το απαρτίζουν.Και πώς, τώρα?με την χώρα να έχει την πλάτη στον τοίχο που κοιτάμε να βουλώσουμε καμμιά τρύπα και με μια δεκάδα εκατομμύρια ευρώ από εξόρυξη ΧΡΥΣΟΥ και άλλων μεταλλευμάτων περνιόμαστε και για μάγκες?Τα ίδια θα γίνουν και με το πετρέλαιο όταν θα έρθει η ώρα του.
Δέν γίνεται έτσι η ανάπτυξη,έρχεται ο ξένος μας δίνει κάτι και επειδή είμαστε με την πλάτη στον τοίχο, λέμε ναι, μην τυχόν και μας φύγει,εκμεταλλεύεται και παίρνει τον δικό μας πλούτο,μας δίνει και μερικά μεροκάματα και όλα καλά,η ανάπτυξη γίνεται από μέσα με τους μέσα για να πουλήσουμε στους έξω,όπως θα θέλουμε εμείς όμως και όχι όπως θα θέλουν αυτοί ή επειδή δεν μπορούμε διαφορετικά,έτσι λειτουργούν οι αναπτυγμένες χώρες. Βιομηχανία,δέν έχουμε και αν είχαμε έκλεισε ή έφυγε και ότι έχει μείνει πασχίζει να επιβιώσει και πρέπει να αποκτήσουμε,για να παράγουμε και να
μην εισάγουμε αλλά να εξάγουμε και το χρήμα των μέσα να μένει όσο το δυνατόν μέσα και να έρχεται χρήμα από έξω όσο το δυνατόν περισσότερο πάλι μέσα,και μετά αυτό το χρήμα να το επενδύεις ξανά και ξανά,στην παραγωγή,στην βιομηχανία,στην βιοτεχνία,στην έρευνα,στην καινοτομία,στις νέες ιδέες,στην ανάπτυξη εν τέλει.
Θα τα πάρουν όλα με τους όρους τους και με την ανάγκη μας και όφελος ουσιαστικό δεν θα έχουμε.Αυτή είναι η γνώμη μου και μακάρι να είμαι λάθος.
|