Απάντηση: Ρυθμιση εις ντιζες γκαζιου στις R1200GS/A
κάτι ακόμα.
αν η ρύθμιση των σωμάτων ψεκασμού δεν είναι εφικτή ή δεν είναι σταθερή, τότε δεν φταίει το όργανο, αλλά θα πρέπει να λυθούν άλλα θέματα, αρχίζοντας από τα απλούστερα και πιθανότερα για να πάμε στα δυσκολότερα και σπουδαιότερα
-ντίζες γκαζιού: και ομως είναι αναλώσιμες. και όμως χρειάζονται περιποίηση, έλεγχο καλής λειτουργίας και εννίοτε αλλαγή. τυχόν τσακίσματα, κακή έως μηδαμινή λίπανση και μπόλικη σκόνη είναι παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν τις θέσεις των πεταλούδων
-πεταλούδες: σε κάμποσες δεκάδες χιλιάδες χιλιόμετρα-συνήθως πάνω από 80- οι επικαθίσεις από τις ελληνικές βενζίνες είναι τέτοιες που μπορούν να κλείσουν μέχρι και τρύπες.
εμένα στο 1100 μου χε κλείσει σχεδόν η βίδα της ρύθμισης του ρελαντί από τη βρώμα-αν θυμάμαι καλά το 1200 δεν έχει τέτοια
καθαρισμός ή αλλαγή; καθαρισμός, με λύσιμο και καθαριστικό καρμπυρατέρ και μια στο τόσο γέμισμα με 100άρα βενζίνη ή ειδικά καθαριστικά που θα μπούν σε άδειο ρεζερβουάρ και μετά θα γεμίσετε
-κοινή λογική: αν εχεις τη δυνατότητα να ρυθμίσεις δυό αντικριστές βίδες, μην περιμένεις να σου κάνει όλη τη δουλειά και το κουμάντο η μια μόνο, είναι σαν το θέμα της παλάντζας, πέρα από το να γβάζεις από τη μια μεριά, μπορείς να βάζεις και από την άλλη
αν δεν ξέρεις γρι και δεν έχις διαβάσει το μάνιουαλ ή δεν έχεις κάποιον να σου πεί περίπου τι θα κανεις και για πόσο, το τελευταίο που θα σε απασχολεί θα είναι οι σωστά ρυθμισμένοι κύλινδροι, είτι πόσο κάνει ένας κινητηρας;
-αν φυσώντας ελαφρά το ένα από τα δύο σωληνάκια του οργάνου ρύθμισης δεν δείς την βελόνα ή την μπάρα ή την ένδειξη του οργάνου να αλλάζει, φτιάξε το όργανο πρώτα ή πάρε άλλο
έχω παρατηρήσει το εξής: όταν ο συγχρονισμός των σωμάτων ψεκασμού είναι πρόσφατος, όταν αφήνω το τιμόνι με χιλιόμετρα, δεν τραβάει από την μια ή από την άλλη μεριά, αλλά είναι κεντραρισμένο, ενώ όταν αφήνοντας το τιμόνι αν τραβάει, τότε είναι μια ένδειξη πως χρειάζεται πάλι ρύθμιση, ιδίως αν το συναρτήσεις με απροθυμία του κινητήρα στο γκάζι ή σε βηξίματα
|