Στο Γιώργη δεν έχω να πω κάτι σε προσωπικό επίπεδο , μου είναι συμπαθής και ας μην τον έχω γνωρίσει από κοντά.
Διάβασα τα λεγόμενα του και τα στοιχεία που παραθέτει.
Διαφωνώ σε δύο σημεία μαζί του, προσωπική άποψη ίσως και να κάνω λάθος,
Α) Βεβαίως και η κρίση επιρεάζει τις ομάδες υψηλού κινδύνου. Η έλλειψη σταθερών κοινωνικών και επαγγελματικών δομών, οι διαρκείς απαισιόδοξες συζητήσεις - εκτιμήσεις εντίνουν το πρόβλημα στις ομάδες υψηλού κινδύνου ότι και να λένε οι στατιστικές. Αλλωστε τα αποτελέσματα τις στατιστικής μπορείς να τα διαβάσεις όπως θέλεις αυτό κάνουν και οι πολιτικοί.
Β) δεν συμφωνώ στο "όποιος δεν μπορεί ας φύγει και ας μείνουν οι δυνατοί".
Αν και Σπαρτιάτης με πανάρχαια παράδοση στο να ξεφορτωνόμαστε τους αδύναμους στον γνωστό Καιάδα έχω να πω :
Ολοι μας είμαστε δυνατοί σε κάτι και αδύναμοι σε κάτι άλλο, αλοίμονο αν μας απορίπτανε έτσι εύκολα. Πεποιθησή μου είναι ότι τον αδύναμο πρέπει να τον συντρέχεις, έτσι διαμορφώνεις τον πολιτισμό και τις ηθικές αξίες σε μιά κοινωνία.
Η επιμονή του Γιωργη στο να παρουσιαζει το βίωμα του , στις δύσκολες περιόδους που πέρασε πράγματι εκ του αποτελέσματος είναι παράδειγμα προς μίμηση, και θα συμφωνήσω μαζί του ότι ΙΔΑΝΙΚΑ είναι ένας καλός τρόπος αντιμετώπισης της κρίσης, με δυναμισμό και θυσίες ώστε να βγεί μπροστά από τα γεγονότα της κρίσης.
ΟΜΩΣ δεν είμαστε όλοι σαν εκείνον, δεν μπορούμε να αντιδράσουμε όλοι έτσι, γιατί απλά ο καθένας μας έχει διαφορετικό ψυχισμό, προσωπικότητα, αντοχές, βιώματα κλπ.
Το παραδειγμά του θα μπορούσε να είναι προτροπή για κάποιους, δεν θα λειτουργήσει ποτέ όμως αν προσπαθήσει κάποιος να το ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΣΑΝ ΤΟΝ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΛΥΣΗΣ.
Ο θετικός τρόπος που αντιμετώπισε τις δυσκολίες του και του έφερε λύσεις δεν είναι μονόδρομος (δεν εννοώ ότι απαραίτητα έτσι πιστεύεις ο ίδιος δεν ξέρω τι πραγματικά πιστεύει, μιλάω γενικά). Υπάρχουν και άλλοι χιλιάδες τρόποι. Αλλος κάνει υπομονή, άλλος βοηθάει τον συνάνθρωπό του, άλλος κάνει οικονομία, άλλος συσφιγκει τις σχέσεις του με την πυρηνική οικογένεια (μαμά μπαμπά) κλπ
Ανάλογα το άτομο υπάρχουν διαφορετικές εναλλακτικές και δυνατότητες.
Επίσης είμαι σίγουρος ότι ΟΛΟΙ εδω μέσα προσπαθούν με κάθε τρόπο και πρόσφορο μέσο να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες τους , άλλοι επιτυχημένα και άλλοι όχι και τόσο.
Θα γινόμασταν πιο πλούσιοι αν τους ακούγαμε λίγο περισσότερο......
Sent from my iPad using Tapatalk HD
Last edited by peterv; 27-05-2013 at 01:28.
|