Απάντηση: Ρεκόρ 50ετίας για τις αυτοκτονίες...
Νότη μου θα συμφωνήσω μαζί σου στον διαχωρισμό από τα άλογα, όμως μέχρι εκεί.
Επίσης από την αρχή της κρίσης η προτροπή μου ήταν να συμπτυχθούμε σε πυρήνες οικογενειακούς ή άλλους πρόσφορους για να το ξεπεράσουμε με αλληλοβοήθεια (εμείς τουλάχιστον αυτό κάναμε). Την εποχή που οι περισσότεροι φώναζαν τζάμπα στο σύνταγμα και άκουγες ότι τρελή πατάτα κατέβαινε στο μυαλό του καθενός... όταν όλοι τα έβαζαν με "κάποιους άλλους" που τους τα έφαγαν και αυτοί θέλουν αυτά που δικαιούνται, εγώ μαζευόμουνα και αποστασιοποιούμουν από την συνήθη έως τότε "επαναστατική" μου στάση και προσπαθούσα να επιβιώσω. Όλοι στην οικογένειά μου ζορίστηκαν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο και επίσης οικογένειες πολύ κοντινές μου έχασαν πάρα πολλά και έφθασαν σε σημείο ένδειας. Με αξιοπρέπεια και υπομονή προσπαθούν να ξεπεράσουν τα δύσκολα, όμως κανένας ισορροπημένος δεν πήγε να αυτοκτονήσει. Και αν όπως λέτε κάποιοι συνάνθρωποι μας δεν άντεξαν την πίεση, σε αυτό φταίει τις περισσότερες φορές η λάθος αντίληψη που είχαν για την κοινωνία. Γιατί λοιπόν πρέπει να καταδικάσουμε τον φυσικό νόμο και όχι να αναθεωρήσουμε την αντίληψη που σχηματίσαμε για την ιδανική κοινωνία;
|