29-05-2013, 00:24
|
|
Moderator
|
|
Ημερομηνία εγγραφής: Dec 2010
Περιοχή: Λάρισα
Μoto: BMW R 1200 GS adventure '10
|
|
Απάντηση: Αυστρία μέσω Βαλκανίων
Άκη, έκανα την διαδρομή, Λάρισα-Αυστρία, από Σκόπια-Σερβία-Κροατία-Σλοβενία-Αυστρία, από τους εθνικούς δρόμους, το 2010. Εμείς τότε το είχαμε κάνει με διανυκτέρευση στο Βελιγράδι. Φίλος μου το έκανε φέτος σερί, σε μια μέρα. Δεν ξέρω τους ρυθμούς σου, αλλά πιστεύω βγαίνει, με λίγη κούραση βέβαια, γιατί προσωπικά με κουράζει η εθνική. Στα σκόπια, οι δρόμοι δεν είναι ότι καλύτερο... Μπαλώματα, στενοί, και μπλόκα με αστυνομία που θέλει το κάτιτις της... Ο δρόμος στη Σερβία μέχρι Βρλιγράδι, σαφώς καλύτερος αλλά θυμάμαι τότε, αρκετά κομμάτια με έργα. Ήθελε λίγο προσοχή. Από Βελιγράδι προς Κροατία, καλύτερος. Όπως επίσης στην Κροατία. Σαν τον Αθηνών-Λαμίας. Σλοβενία είναι super!!! Σαν Ιταλία και καλύτεροι!! Πράσινη κάρτα μόνο χρειάζεσαι και για καλό και για κακό, το διαβατήριο σου. Μη σου κάνουν καμιά μανούρα στα Σκόπια π.χ. αν είσαι μόνο με ταυτότητα... Σλοβενία, όπως και Αυστρία, χρειάζεται βινιέτα. Αφού έχεις ξαναπάει Αυστρία, ξέρεις. Σου προτείνω για πρώτη διανυκτέρευση στην Αυστρία, το χωριό Villach, λίγο μετά τα σύνορα με την Σλοβενία. Σύνορα όταν λέω, εννοώ μια πινακίδα μέσα σε ένα τούνελ... Τίποτα το ιδιαίτερο...
Δεν ξέρω αν βοηθάω. Αν θέλεις κάτι άλλο μου λες.
Last edited by LakisGS; 29-05-2013 at 14:12.
|