30-05-2013, 19:41
|
Senior Member
|
|
Ημερομηνία εγγραφής: Jan 2009
Περιοχή: ΧΑΝΙΑ
Μoto: R 1200 GS '09
|
|
Απάντηση: H νέα BMW R 1200 GS/2013 είναι εδώ !!!
Σημερα ηρθε η ωρα να το κανω κι εγω βολτα το μπεμπε...πρωτες εντυπωσεις...ειναι ΔΥΝΑΤΟ πολυ ΔΥΝΑΤΟ!!
Ειδικα απο τις 2000-4000 στροφες θελει προσοχη στο αποτομο ανοιγμα γκαζιου! Δεν ειναι τοσο φιλικο στον απλο χρηστη οσο το παλιο γιατι εχει αποκτησει νευρο χαμηλα και ροπακλα! Τα δε φρενα απιστευτα, αγκυρες πραγματικα, επισης η αναρτηση αρκετα σκληρη στο dynamic ωστε να κραταει τα αλογα στο δρομο χωρις να κουναει ουτε στην τελικη του (ειδα νομιζω 230-235 κοντερ )
Επισης αποκτησαμε και παλι πισω φρενο που κανει δουλεια και δεν ειναι αχρηστο οπως του παλιου
Καλυψη αερα αψογη σε σχεση με το απλο που εχω εγω, ενω ειχε αερα με καλυβε στην ψηλη θεση και ειχα και το εντουρο κρανος, καθολου στροβιλισμους! Το μονο θεμα οτι κουναει λιγο ακομα και στην χαμηλη θεση και δεν ξερω εκτος δρομου τι θα γινει .
Ο ηχος του μοτερ καμια σχεση με του παλιου, πιο γλυκος, εχει χαθει η τραχυτητα του παλιου μποξερ που χτυπαγε σαν κατσαρολικο αλλα που ηταν το σημα κατατεθεν του! Η εξατμιση βγαζει ωραιο μπασο ηχο.
Η μεγαλη αλλαγη ειναι στο διαφορικο το traction control και το σασμαν, ολα εχουν γινει βουτηρο! Το διαφορικο δεν το ακους καθολου! επισης το traction control μπαινει τοσο απαλα που δεν το καταλαβαινεις και σαν να ακους μονο την μηχανη να πατιναρει! Κι οσο του συνεχιζεις και του δινεις γκαζι τοσο απαλα πατιναρει και δεν κουναει κιχ ο πισω τροχος!!
Οσο αφορα το σασμαν εγινε πιο μαλακο και με μικροτερη διαδρομη οταν αλλαζεις ταχυτηταχωρις ηχουν ντουκ γκλαν ντιν .
Θεση οδηγησης αψογη κουμπωνεις πανω και ειναι σαν να το οδηγας χρονια, κρυβει τα κιλα του αφου μου φανηκε και πιο ελαφρυ απο το δικο μου!
Σμπερασματικα οι Γερμανοι εχουν κανει καλη δουλεια διορθωνοντας τα παλια και τωρα ειναι για αλλη μια φορα ενα βημα μπροστα απο τους αλλους, τα λεφτα ειναι πολλα βεβαια ειδικα τετοιες εποχες αλλα οποιος τα εχει και το παρει θα καταλαβει πως η μεταβαση ειναι ουσιας κι οχι απλα ενα νεο μοντελο...
αυτα απο εμενα, ενα μικρο βιντεακι απο το κουζουλο τεστ ride που εκανα 
|