03-06-2013, 18:27
|
Senior Member
|
|
Ημερομηνία εγγραφής: Jan 2009
Περιοχή: Αθηνα
Μoto: VARADERO MK3
|
|
Απάντηση: ΘΕΤΙΚΟ ΙΣΟΖΥΓΙΟ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ-ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ 5ΜΗΝΟ ΤΥΟ 2013
Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από diomiles
Πραγματικά φίλε μου δεν μπορώ να καταλάβω γιατί πρέπει με το ζόρι τα πράγματα να πηγαίνουν καλύτερα!!!!!!!
Είμαι κάθε μέρα μέσα στην αγορά και μαθαίνω απο πρώτο χέρι την τακτική των εταιριών .Το τελευταίο καιρό όλες οι μεγάλες εταιρείες προχώρησαν σε εκβιαστικές απολύσεις-αποχωρήσεις με σκοπό να ξαναπροσλάβουν ¨νεο¨ προσωπικο για να ωφεληθούν απο τις μειώσεις μισθών.
Είναι σαν να λέμε ...απέλυσα 5 υπαλλήλους που έπαιρναν φυσιολογικό μισθό και ξαναπροσέλαβα 7 νέους με τα μισά χρήματα .
Επίσης δεν ξέρω τι λεει το ΕΡΓΑΝΗ αλλά ξέρω τι λεει η EUROSTAT και η ΕΛΣΤΑΤ η οποία καταγράφει την ανεργία στην χώρα μας σαν κάτι πρωτόγνωρο για τα ευρωπαικά δεδομένα και την ανεβάζει στο 27,2% ..
|
Αφου εισαι μεσα στην αγορα θα πρεπει να γνωριζεις και τους κανονες-νεα νομοθεσια για τις προσληψεις-απολυσεις. Γιατι να απολυσει καποιος εργοδοτης καποιον υπαλληλο του την στιγμη κατα την οποια η νομοθεσια του επιτρέπει να κανει μειωσεις φυσιολογικων μισθων μονοπλευρως και μετα παρελευσης 3μηνου (μετενεργεια) κι εφοσον δεν υπογραφει νεα συλλογικη συμβαση? Διοτι αν μεσα στο 3μηνο υπογραφει κλαδικη συμβαση εργασιας τοτε ειτε απολυσει και προσλαβει νεους ειτε κρατησει τους ιδιους το ιδιο και το αυτο στην μισθοδοσια αφου ειναι υποχρεωμενος να ακολουθησει την κλαδικη συμβαση εργασιας. Αν δεν υπογραφει νεα συλλογικη συμβαση τοτε ο εργοδοτης εχει δικαιωμα να φωναξει τον εργαζομενο και να του επιβαλλει τον κατωτερο μισθο που οριζει ο νομος. Σε καθε περιπτωση θα του στοιχισει παραπανω η απολυση διοτι θα πρεπει να πληρωσει και την εστω μειωμενη αποζημιωση.
Το ΕΡΓΑΝΗ καταγραφει την κινηση προσληψεων/απολυσεων σε πραγματικο χρονο κι οχι ανα ετος ¨η μηνα. Τα στοιχεια της Ευροστατ και ΕΛΣΤΑΤ σαφως ειναι αυτα που λες, δεν προκειται 50,000 καθαρες προσληψεις να αλλαξουν τα σωστα ποσοστα αυτων των δυο.
Το ΕΡΓΑΝΗ δειχνει ομως την ταση μερα με την ημερα, υπο αυτο το πρισμα και μεχρι το τελος του ετους ελπιζουμε να συνεχιστει αυτη η θετικη ταση ουτως ωστε να αποτυπωθει θετικα και στα ποσοστα της ΕΛΣΤΑΤ και ΕΥΡΟΣΤΑΤ.
Οπως καταλαβαινεις λοιπον τα πραγματα ειναι απλα και χωρις κανενα ζορι...........
|