Απάντηση: 26 εξωπραγματικές μέρες στη ράχη και τα πέριξ της Ευρώπης.
Επίλογος
Το ταξιδιωτικό αυτό το έγραψα για 3 κύριους λόγους.
Ο πρώτος είναι ότι θα μπορώ να θυμάμαι αυτό το ταξίδι για πάντα με φοβερή λεπτομέρεια όσο περνάνε τα χρόνια και οι αναμνήσεις τείνουν να θαμπώνουν.
Ο δεύτερος είναι ότι γράφοντας περνάω πραγματικά ωραία, είναι κάτι που το απολαμβάνω απίστευτα.
Και ο τρίτος είναι ότι όπως κι εγώ εμπνεύστηκα μέσα από ταξιδιωτικά άλλων για να κάνω αυτό το ταξίδι, έτσι θα εμπνεύσω κι εγώ με την σειρά μου κάποιους άλλους για να κάνουνε το ίδιο, και θα δώσω τα φώτα μου αν χρειαστεί για κάποια μέρη που θέλει κάποιος να εμπιστευτεί.
Για όσους αναρωτιούνται το ταξίδι μου κόστισε συνολικά (μαζί με τα εισιτήρια του καραβιού) 1740 ευρώ για 27 γεμάτες μέρες, αν και θα μπορούσε να είναι και φτηνότερο αν μαγειρεύαμε κάθε μέρα και αν είχαμε καλύτερο εξοπλισμό για κάμπινγκ ώστε να μην έχουμε πρόβλημα όταν βρέχει έντονα.
Σαν κλείσιμο αυτό που θέλω να πω γι αυτό το ταξίδι, είναι ότι είδαμε κάποιους από τους καλύτερους στριφτερούς βουνίσιους δρόμους της Ευρώπης, τα ψηλότερα περάσματα της, το μεγαλείο της φύσης του βουνού με οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες, κάποιες από τις ομορφότερες πόλεις της εποχής του μεσαίωνα, του διαφωτισμού και της αναγέννησης, και γνωρίσαμε ωραίο κόσμο όσο ταξιδεύαμε.
Αυτό που θέλω όμως για το επόμενο ταξίδι μου είναι να γνωρίσω έναν καινούριο πολιτισμό, μιας και όλα τα μέρη που επισκεφτήκαμε ήταν καθαρά δυτικά, με δυτικές συνήθειες και τρόπο ζωής, και αυτό είναι κάτι που το έχουμε συνηθίσει στην καθημερινότητα μας. Οπότε για το επόμενο ταξίδι μου θα πρέπει να κατευθυνθώ πολύ Ανατολικά ή Νότια, το σίγουρο πάντως είναι ότι θα αλλάξω Ήπειρο.
Μέχρι τότε, καλά και ασφαλή ταξίδια γεμάτα περιπέτεια σε όλους μας εύχομαι...
|