View Single Post
Παλιό 13-06-2013, 17:08
ortho Ο/Η ortho βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Sep 2009
Περιοχή: ΑΘΗΝΑ, ΚΑΡΕΑΣ
Μoto: F 650 GS 2001, tweety!
Προεπιλογή Απάντηση: Funduro 1997, πληροφορίες plz!

Λοιπόν παιδιά το κόμπλερ είναι αυτό αφού αφαιρέθηκε ο μαγνήτης...

γρανάζι, φωλιά και ρουλεμάν

Δυστυχώς βρήκαμε μεγάλες φθορές στο γρανάζι και στη φωλιά, που ίσως να είναι και φυσιολογικές λόγω χρήσεις. Το ρουλεμάν όμως ήταν εντελώς κατεστραμμένο. Βρήκαμε αρκετά υπολείμματα από ρινίσματα τόσο στο χώρο πίσω από το κόμπλερ όσο και στην τάπα....

Αδειάσαμε και το δοχείο λαδιού σε καθαρό κάνιστρο και βρήκαμε κι εδώ αρκετά ρινίσματα. Μη φανταστείτε ότι είναι τίποτε χοντρά κομμάτια, αν και βρήκαμε και κανά δυό, όπως φαίνεται στη φωτό. Ουσιαστικά μιλάμε για "μεταλλική σκόνη", επειδή όμως είχα ως τώρα δύο 650 GS τέτοιο πράγμα δεν είχαμε ξαναδεί.

Δυστυχώς έχει χαλάσει το ενδοσκόπιο του φίλου μου ώστε να μπορέσουμε να ρίξουμε μιά ματιά και στο εσωτερικό του κινητήρα.

Ως εκ τούτου, αποφασίσαμε ότι μάλλον δεν αξίζει να μπω σε έξοδα ώστε να τη φτιάξω τη μηχανή, δε γνωρίζουμε τι γίνεται πιό μέσα και τι ζημιά μπορεί να έχει προκληθεί.

Συνεχίζω λοιπόν το ψάξιμο κι η συγκεκριμένη θα λυθεί και θα πουληθεί ότι αξίζει ώστε να πάρω τα χρήματά μου πίσω.

Ο μηχανικός μου μου είπε ότι η μηχανή σίγουρα θα δουλέψει αλλά δε μπορούμε να ξέρουμε πότε τι θα μας δώσει στο χέρι δεδομένων αυτών που βρήκαμε. Ισως και να μην κάνει κανένα πρόβλημα, αλλά λεφτά για διαρκή αιμοδοσία δεν υπάρχουν.

Πάμε γι'άλλα!
Reply With Quote