View Single Post
Παλιό 10-11-2009, 12:09
fidemporas Ο/Η fidemporas βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jan 2009
Περιοχή: Νεο Ηρακλειο Αττικης
Μoto: R1150 RT
Προεπιλογή Απάντηση: Πεζός καταδικάστηκε για τροχαίο .......

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από gemara Εμφάνιση μηνυμάτων
Φίλοι μου, η άποψή μου είναι ότι ο πεζός έχει προτεραιότητα οπουδήποτε και αν βρίσκεται. Κανονίστε την ταχύτητά σας έτσι ώστε να προλαμβάνετε οποιαδήποτε απερισκεψία μπορεί να κάνει και ο πιο απρόσεκτος πεζός. Εν ανάγκη αν το όριο μέσα στην πόλη είναι 50χλμ/ω, πηγαίνετε με 30 για να προλάβετε να φρενάρετε αν χρειαστεί. Αν βρέχει και έχει γλίτσα, πηγαίνετε με 20.

Έχω βλαστημήσει και γω πεζούς που περνάγαν την παραλιακή και κόντεψα να τους φάω, αλλά πήγαινα πολύ παραπάνω από το όριο. Το έχω κάνει και μέσα στο κέντρο, αλλά οι άνθρωποι πατάγαν πόδι στη διάβαση και γω δεν σταμάταγα. Με "ενοχλούν" αφάνταστα οι πεζοί που περνάνε το δρόμο όταν βιάζομαι και είναι υπερήλικες και πάνε αργά, αλλά έχουν προτεραιότητα όπου κι αν βρίσκονται. Τσαντίζομαι όταν πρέπει να πατήσω φρένα, να βάλω πόδι κάτω, να ξαναβάλω πρώτη και να φύγω, αλλά οι πεζοί έχουν προτεραιότητα όπου κι αν βρίσκονται, εδώ και χιλιάδες χρόνια πάνω στη γη, εμείς καμμιά 100στή δεν είμαστε.

Επαναλαμβάνω: ο πεζός έχει προτεραιότητα παντού, αυτό διδάσκω και στα παιδιά μου τώρα που βγαίνουν στους δρόμους σαν οδηγοί.
Αυτό ακριβώς...
Όταν ο οδηγός θεωρεί ότι ο πέζος έχει παντού προτεραιότητα τότε θα είναι σε διαρκεί ετοιμότητα να αντιδράσει σωστά σε ότι του παρουσιαστεί στον δρόμο... π.χ. ένα μικρό παιδί...η ένας γέροντας... η ακόμα και κάποιος αφηρημένος και όχι να μιλάει στο κινητό και να θεώρει αυτονόητο ότι έχει προτεραιότητα..
Στο εξωτερικό ακόμα και σε σημεία που δεν υπάρχει διάβαση πεζών τα οχήματα σταματούν αν αντιληφθούν ότι ίσως περάσεις απέναντι.
Reply With Quote