View Single Post
Παλιό 02-07-2013, 23:39
milidoc Ο/Η milidoc βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Junior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jul 2010
Περιοχή: Θεσσαλονίκη
Μoto: R1200GS Adv. 2007
Προεπιλογή Απάντηση: Κροτάλισμα δε κυλίνδρου

Λοιπόν επιστρέφω και λέω:

Όσον αφορά τον τεντωτήρα και την καδένα δεν υπάρχει πρόβλημα. Όσον αφορά στο φίλο GeorgeP που φαίνεται ότι το κατέχει το άθλημα (αλλά και στους υπόλοιπους φίλους εννοείται) εξηγώ κάτι που παρέλειψα. Με την πρώτη μιζιά ακούγεται ένα στιγμιαίο "ουρλιαχτό" από τον δε κύλινδρο που εξαφανίζεται άμεσα και εν συνεχεία εμφανίζεται το κροτάλισμα, μόλις ζεσταθεί η μοτο. Ο ήχος του κροταλίσματος είναι πρίμος και όχι μπάσος. Επίσης, για τα services που έχω παραλείψει εξηγώ ότι από το 2007 που πήρα τη μοτο έχω παραλείψει τα ετήσια του 2010 και του 2012 (όχι τα γενικά). Οπότε από το 2011 η μηχανή έχει το ίδιο φίλτρο και τα ίδια λάδια. Μόνο το 2010 μου έβγαλε λαμπάκι λαδιού και πήρα το μηχανικό μου να μου πει απλώς ποιο ακριβώς λάδι να συμπληρώσω (ήμουν στο Ηράκλειο εκδρομή). Η απορία του μηχανικού μου ήταν πώς και δεν άναψε λάμπακι service το 2010 και το 2012 (όχι λαμπάκι λαδιού) αλλά δεν είμαι σίγουρος εάν η δική μου μοτο έχει τέτοια ένδειξη (η μηχανή είναι ακόμα στο συνεργείο εν αναμονή των ανταλλακτικών από τη Γερμανία κι εγώ ζω Αλεξανδρούπολη, οπότε δεν έχω τα εγχειρίδια να κοιτάξω). Όσο για τον φίλο Aki 21 (α ρε ΑΕΚΑΡΑ αθάνατη), ρωτάω εαν και την αλλαγή λαδιών και φίλτρου λαδιού την κάνεις με τα χλμ γιατί δεν το έχω ξανακούσει. Την άλλη εβδομάδα πάω Θεσσαλονίκη οπότε θα συναντηθώ με το μηχανικό και θα έχω περισσότερα νέα. Στο επισυναπτόμενο zip αρχείο υπάρχουν οι ήχοι του δε (προβληματικού) και του αρ κυλίνδρου. Επίσης έχω ζητήσει να παραλάβω τα προβληματικά parts (κάτι που δεν έχω ξανακάνει ποτέ στη ζωή μου) ώστε να μιλήσω με τη μαμά εταιρία με νέα δεδομένα. Τέλος έχω στείλει την περίπτωση στην BMW-Motorad Hellas από το Σάββατο αλλά δεν έχουν απαντήσει ακόμα εάν μπορούν να με διευκολύνουν. Βλέπω πάντως τη συμμετοχή και καταλαβαίνω πόσο σημαντική είναι η βλάβη και πόσο σημαντικότερη η ανταλλαγή απόψεων με όλους σας. Ευχαριστώ και πάλι και θα έχετε σύντομα νεότερα.Α, εάν κάποιος θέλει να ακούσει τους ήχους από τους κυλίνδρους μου, τους έχω ηχογραφημένους σε Iphone.
Reply With Quote