Απάντηση: Στο Magadan, μεσω ...Μογγολιας !
Κανω σταση σε ενα χωριο διπλα στο δρομο. Στα ατελειωτα μπακαλικα υπαρχουν mars snickers bounty lays & coca cola. Ειναι ενα απο τα κριτηρια μου για το αν εφτασε κι εδω ο πολιτισμος ζητω η παγκοσμιοποιηση. Δεν υπαρχει aqva bez gaz ουτε κι εδω εχω να πιω κανονικο νερο απο εκεινες τις 4 γουλιες στο χοβντ. Ο κοσμος ειναι πιο καταδεκτικος ακομα και τα παιδακια στηνονται πιο ευκολα στο φακο. Βγαζω μερικες φωτογραφιες. Ακουω τη γλωσσα τους. Παρα τη χρηση κυριλλικου αλφαβητου απο το 1944 καμια σχεση δεν εχει με τη ρωσικη. Τζαμπα οι προσπαθειες της συζυγου του τοτε ηγετη, της σεμνης κυριας Φιλατοβα να περασει στους κατοικους της μογγολιας τη ρωσικη κουλτουρα στη μουσικη στο φαγητο στη μοδα ακομη και στη γλωσσα. Στην αρχη μου φανηκε σαν ενα συνολο απο αναρθρες κραυγες. Πιστευω πως πρεπεο να εχει ακομη καταλοιπα απο τις βαρβαρικες φυλες που ο τζενκις χαν καταφερε να ενωσει σε ενιαια αυτοκρατορια προσδιδοντας τους κοινη μογγολικη συνειδηση. Η προσπαθεια του δεν ηταν αναιμακτη το αντιθετο μαλιστα. Ετσι κι αλλιως στις αρχες του 13ου αιωνα η δημιουργια μιας "ομοσπονδιας φυλων" δεν ηταν δυνατον να επιτευχθει ειρηνικα. Μπορουσε να γινει μονο με την επικυριαρχια της ισχυροτερης φυλης πανω σε ολες τις αλλες.
|