08-07-2013, 16:53
|
Senior Member
|
|
Ημερομηνία εγγραφής: Jan 2009
Περιοχή: Αθηνα
Μoto: VARADERO MK3
|
|
Απάντηση: ΘΕΤΙΚΟ ΙΣΟΖΥΓΙΟ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ-ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ 5ΜΗΝΟ ΤΟΥ 2013
Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από peterv
Απο αυτή του Γιώργου ναι .....
Τον σέβομαι αλλά με αυτά που γράφει προκαλεί .....
(Ισως και να το κάνει επίτηδες για να γίνει ντόρος).
|
Eννοεις κατι αγαπητε Πετρο???
Ξερεις οτι δυσκολα αφηνω να πεσει κατω κατι και γιαυτο εξηγησε μου σε παρακαλω τι ακριβως εννοεις!
Απόσπασμα:
Ο ΓΑΠ έφερε τις ΜΚΟ ( Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις) ,
ο Σαμαράς τις ΚΟΙΝΣΕΠ (κοινωνικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις)
|
ΜΚΟ υπαρχουν απο το 1981.................
Απόσπασμα:
Ολες παρέχουν εργαζόμενους ορισμένου χρόνου στο δημόσιο , αντί για συμβασιούχους μέσω ΑΣΕΠ .
Η διάφορα;
Ο Συμβασιούχος μπαίνει για 6 η 8 η 11 μήνες , πληρώνεται κανονικά με το ενιαίο μισθολόγιο σαν δημόσιος υπάλληλος, έχει προϋπηρεσία στο δημόσιο και μπορεί να συνεργάζεται με τον ίδιο φορέα μάξιμουμ 24 μήνες (δλδ 2 με τρεις συμβάσεις) .
Ο εργαζόμενος από αυτούς τους φορείς παίρνει το Πολύ 450€ το μήνα για 8ωρη εργασία είναι ετήσια η κατω του έτους η σύμβαση , μπορεί να κάνει όσες συμβάσεις θέλει και λογίζεται σαν ιδιωτικός υπάλληλος. Η αξιολόγηση του γίνεται απο την ίδια την οργάνωση.
Σε αυτά υπολογίστε την προμήθεια που παίρνει η οργάνωση που τον προσλαμβάνει ώστε το κόστος να φτάνει περίπου σαν σε έναν κανονικό συμβασιούχο, για να μην πω παραπάνω.
Συμπέρασμα ;
Για το ιδιο πάνω κάτω κόστος που πληρώνει το δημόσιο για εναν εργαζόμενο, έχουμε διαφορετικά πελατειακά Συστήματα όπου απλά τα χρήματα που θα έπαιρνε ο εργαζόμενος μοιράζονται σε περισσότερους .....
Νόμιμη μίζα δηλαδη.....
Άρα Γιώργη μου αισιοδοξία και θετικότητα..... Επειδή το λένε τα στατιστικά..... ;
Sent from my iPad using Tapatalk HD
|
Μιλας για δημοσιο και για Μη Κρατικά Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου (Ν.Π.Ι.Δ.), Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα κοινως σωματεία, αστικές μη κερδοσκοπικές εταιρείες, ίδρυματα και επιτροπες εράνων. Τις δυο μπρωτες μορφες χρησιμοποιουν και λειτουργουν οι ΜΚΟ τις οποιες αναφερεις...
Ομως το σωματειο δεν παραγει προιον για να αμοιφθει και να πληρωσει τον εργαζομενο με τον κανονικο μισθο αλλα βασιζεται στις συνδρομες των μελων του. Ετσι και οι εργαζομενοι σε αυτο ειναι αλλου εργαζομενοι και προσφερουν υπηρεσιες σε αυτο επικουρικα, καποιοι επ αμοιβη και καποιοι οχι. Αυτη η αμοιβη δεν υποκειται στην εργαισακη νομοθεσια διοτι ο εργαζομενος δεν αναγγελεται στην Επιθεωρηση εργασιας, δεν εχει ενσημα κ.λ.π. ΑΡα ο εργαζομενος σε ενα σωματειο θα πληρωθει, αν πληρωθει, με οσα θελει το Σωματειο.
Το ιδιο βεβαια συμβαινει και στις ΜΚΟ....τι σχεση εχει η ΜΚΟ με τους συμβασιουχους του Δημοσιου? Οσο εχουν τα σωματεια με το δημοσιο....... ΚΑΜΙΑ!!!! Στις ΜΚΟ και στα σωματεια ειναι εθελοντικη η εργασια και οχι υποχρεωτικη. Αν θες καθεσαι 2 ωρες, αν θες 8 κι αν παλι θες κοιμασαι εκει.........
Και τι σχεση εχουν ολα αυτα με τον ιδιωτικο τομεα και τις προσληψεις σε αυτον που μιλαμε εδω?
Αρα Πετρο μου απαισιοδοξια και αρνητικοτητα επειδη το λεει η παραπληροφορηση της προκλητικα κι ανευ λογου εξομοιωσης του νομοθετικου πλαισιου εργασιας των ΜΚΟ με αυτο του ιδιωτικο τομεα?
προτιμω την αισιοδοξια του Ιδ.Τομεα μεσω στατιστικων μεσα στα οποια ειμαι κι εγω και τα παιδια που προσεληφθησαν προσφατως και δουλευουμε μαζι......
Last edited by GeorgeP; 08-07-2013 at 16:54.
|