
09-07-2013, 13:16
|
|
Moderator
|
|
Ημερομηνία εγγραφής: Aug 2009
Περιοχή: Argos-Argolidas
Μoto: r1200gsa '08, Cagiva elephant 750e '95
|
|
Απάντηση: Οδοιπορικό Στη Σιβηρία Με Μοτοσυκλέτα
και συνεχίζει δυνατά με την επόμενη δημοσίευση στο wordpress:
Ιουλίου 8, 2013
Sochi – Barabinsk

Μολις περασα το τελωνειο του Sochi μπηκα μεσα στη πολη. Η πρωτη εντυπωση ειναι αρκετη κινηση στους δρομους, αυτοκινητα ολων των κατηγοριων, πολλα μοντερνα μαγαζια και ωραιες γυναικες με καλο ντυσιμο.
Μπηκα σε μια τραπεζα να κανω συναλλαγμα και ημουν ετοιμος για ταξιδι προς Elista μεσο Maykop και Stavropol. Το Maykop απεχει 260 km απο Sochi και τα διενυσα σε 7 ωρες !!! Απο δρομο που θυμιζει παλια Καστανια. Λακουβες, εξογκωματα και μεγαλο χωματοδρομο γυρο στα 20km. Εφτασα νυχτα βρηκα ξενοδοχειο ευκολα και ξεκουραστηκα να ειμαι φρεσκος την επομενη μερα που θα με οδηγουσε στην Elista. Ξεκινησα το πρωι γεματος ενεργεια περασα απο Stavropol

και συνεχισα για τον τελευταιο προορισμο της ημερας. Μονο κακοτραχηλες ευθειες, θερμοκρασια κοντα στους 40C. Τιποτα το ιδιαιτερο μεχρι που εφτασα Elista.

Με το που μπηκα στην πολη η πρωτη εντυπωση ηταν οι ανθρωποι. Απογονοι Μογγολων φυλων με σχιστα ματια, μεγαλα μαγουλα, σχετικα ποιο κοντοι απο εμας με συγχρονο ντυσιμο.
Εδω βρισκεται το μεγαλυτερο μοναστηρι βουδιστων στην Ευρωπη το
Golden Temple Elista Kalmykia

Ειχα την ευκαιρια να πετυχω την “λειτουργια” του ναου, μογγολικοι ψαλμοι, μυρωδια απο stik που αναβαν οι προσκυνητες και χαμηλος φωτισμος, οτι φως εμπαινε απο τον ηλιο. Φοβερη ατμοσφαιρα και εμπειρια, σαν να ζουσα ντοκυμαντερ.
Επρεπε να συνεχισω το ταξιδι μου, οπως και αναχωρησα. Προορισμος το χωριο Dubovskoye που βρισκεται αναμεσα απο Volgodonsk και Volgogradοπου και εμεινα δυο μερες.
Την Τεταρτη 3/7 εβαλα πλωρη για Saratov μεσο Volgograd χιλιομετρα 650, ωρες 10! Αν η εγνατια οδος με αριστα το 10 περνει 5, αυτη η διαδρομη ειναι σιγουρα στο -1..

Κοιμηθηκα σε ενα καταλυμα τυπου ξενωνα, σε λοφο της πολης μονο με 500ρ. Στις 6:30 ειμαι ηδη στο δρομο προορισμος η πολη Ufa αποσταση 900km. Δρομος κακης ποιοτητος και παλι με τον Volga ποταμο ποτε να εμφανιζεται ποτε να εξαφανιζεται για ωρες. Τροχαια περιπου ανα 30 χιλιομετρα να ελεγχει την κινηση και καποια αυτοκινητα. Σε ανυποπτο χρονο και απο το πουθενα, πανω σε προσπεραση δικη μου δυο φορτηγων, πεταγετε απο αριστερα ενας τροχονομος και μου κανει συνιαλο να σταματησω. Ηταν πραγματικα την τελευταια στιγμη, φυσικα δε προλαβα να σταματησω αφενος ειχα 100km/h αφετερου πισω μου ειχα κολλητα το φορτηγο. Σηκωσα το χερι μου χαιρετισα τον αστυνομικο και συνεχισα για τα επομενα 4km οπου με περιμενε το αλλο μπλοκο. Ενας δεξια, ενας αριστερα με περιμεναν. Δεν ειχα αλλη επιλογη, αναβω φλας και κανω δεξια. Βγαζω το κρανος, με πλησιαζει ο ενας και μου εξηγει οτι δε σταματησα σε σινιαλο αστυνομικου και οτι αυτο συνεπαγετε με αφαιρεση διπλωματος και προστιμο 15000 ρουβλια. Δε μιλαω προσπαθω να εκτιμησω την κατασταση. Μετα απο λιγο μου ζητα 5000ρ και ολα οκ. Του λεω ευγενικα οτι εχω πανω μου μμονο 3000ρ και μπορω νατου δωσω τα 2000ρ. Τελικα συμφωνησαμε και με αφησαν να φυγω με τις ευχες τους. Στις 21:30 εφτασα εξω απο την Ufa δε βρηκα καταλυμα και εστησα σκηνη διπλα σε παρκιγκ φορτηγων. Απο την κουραση δε μπορουσα να ξυπνησω την αλλη μερα.
Μπηκα μεσα στη Ufa να δω την πολη. Ο ποταμος Belaya χωριζει την πολη στα δυο. Εχουν ριξει αμμο στις δυο οχθες του ποταμου και δημιουργησαν πλαζ για τους λουομενους.

Υπαρχει ενας μουσουλμανικος ναος ιδιαιτερης αρχιτεκτονικης
ο Lyalya Tyolpan Mosque

Και ενα μεγαλο μουσουλμανικο θεατρο
το Bashkir State Academic Theater of Drama

Επομενη σταση μετα απο 600km η πολη Chelyabinsk
Η διαδρομη πανεμορφη μεσα απο τα ουραλια ορη, τα δαση με τις λιμνες εναλλασονταν διαρκως. Οταν εφτασα σταματησα να μαθω για ξενοδοχεια. Με πλησιασε ενα ζευγαρι με μια τσοπερ να με ρωτησουν αν μπορουσαν να βοηθησουν. Τους ρωτησα για φθηνο ξενοδοχειο στην περιοχη. Αυτοι αμεσως μου προτειναν το σπιτι τους. Δεχτηκα, γυρο στα 10′ και φτασαμε, εκει μας καλωσορισαν τα δυο τους παιδια. Μου δωσανε ενα μεγαλο δωματιο με ενα τεραστιο καναπε. Μεχρι να κανω μπανιο μου ετοιμασαν φαγητο και πιασαμε την κουβεντα. Το πρωι πλυναμε τη μηχανη και την καναμε service. Τι ευχαριστη οικογενεια !!! Ενα τεραστιο ευχαριστω στον Igor, στη συζυγο του Marina και στα δυο παιδια τους τον Matviets και την Sofia. Θα σας θυμαμαι για παντα.

Ετσι τους χαιρετησα και εφυγα για Ishim περιπου 700km. Ακολουθωντας παντα τις πινακιδες για Omsk στα καλα καθουμενα βρεθηκα στα συνορα του Kazakstan !!!!! Μου εξηγει ο συνοριακος πως ηταν ο παλιος δρομος, πριν τη διαλυση του ΕΣΣΔ. Τις ταμπελες δε φροντισε κανεις να τις αφαιρεσει. Αθανατη Ρωσια! Εκανα μια μικρη παρακαμψη και εφτασα τελικα στη μικρη πολη Ishim. Την επομενη στην πολη Barabinsk 670km. Καμια απο τις πολεις αυτες δεν εχουν κατι αξιομνημονευτο.
Ευχαριστω ολους τους υποστηρικτες μου !!!
|