View Single Post
Παλιό 10-07-2013, 14:32
Ταξιδευτης Ο/Η Ταξιδευτης βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Feb 2011
Περιοχή: Αττική
Μoto: Honda VFR750 RC36 II
Προεπιλογή Απάντηση: ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ......ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ

Φιλε Γιωργο, δεν συνηθιζω να γραφω σε τετοια θεματα καθως πολλες φορες αν πω αυτο που εχω στο νου μου μπορει να γινω "κακος" -δεν εχω μαθει να χαιδευω αυτια αλλα ουτε και να ονειρευομαι παραδεισους τη στιγμη που το κρεβατι μου καιγεται- ομως αυτη τη φορα θελω απλα να κανω ενα γενικοτερο σχολιο.

Διαβαζοντας το παραπανω εχω να πω το εξης: δεν γνωριζω αν το αρχικο post ηταν εσφαλμενο η σωστο, ουτε εχω λογο να αμφισβητησω τα οσα αναφερεις εσυ, ομως για εμενα το ζητημα δεν ειναι εκει.

Το θεμα μου ειναι οτι νοιωθω οτι ο πλανητης πλεον εχει χασει το μετρο και εχει παραδοθει σε μια ανευ προηγουμενου αμετροεπεια. Κατι σαν το γνωμικο με το σκυλο χορτατο και τη πιτα ολοκληρη.
Καποτε το λογικο ηταν οτι δεν μπορει καποιος να εχει ΚΑΙ τα δυο μαζι.
Σημερα νοιωθω οτι καποιοι απαιτουν να τα εχουν αυτα τα δυο μαζι ως το πιο λογικο πραγμα του κοσμου.

Γιατι λοιπον να προσλαβουμε μια στρατια νεων που θα πληρωνονται με 250 ευρω αντι να μειωσουμε λιγο ΟΛΟΥΣ τους μισθους των ηδη απασχολουμενων (προφανως αναλογικα με τα οσα αμοιβονται) ωστε να προσλαβουμε με κανονικο μισθο τους εν λογω νεους;

Αν μη τι αλλο δεν θα ηταν καθολου δυσκολο η ανεφικτο. Εχω ενα ετησιο προυπολογισμο μισθοδοσιας Χ. Αν δεν ειναι εφικτο να προσλαβω ανθρωπους ανεβαζοντας το ποσο Χ, τουλαχιστον ας βρω τον τροπο να φερω τους νεους που χρειαζομαι κανοντας μια ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ μειωση ωστε κανεις να μην βγει πραγματικα ζημιωμενος.
Σε μια επιχειρηση οπως οι προαναφερθεισες, αν 1000 ατομα χασουν 1 ευρω, τοτε εχεις 1 νεο μισθο και σου μενουν και ρεστα.

Μονο εμενα μου φαινεται τιμιο και σωστο αυτο το πραγμα; Αν μια επιχειρηση εχει αναγκη απο προσωπικο, τοτε ας προσλαβει κοσμο αλλα ας το κανει χωρις να προσβαλλει την προσωπικοτητα του αλλου.
Γιατι μην μου πειτε οτι ειναι τιμη στην αξιοπρεπεια ενος παιδιου 28 χρονων με ενα τσουβαλι πτυχεια να πηγαινει με τις καλυτερες προθεσεις σε μια δουλεια, και να του λενε οτι θα δουλευει για 4 ωρες με 250 ευρω.

Η δουλεια δεν ειναι ντροπη και απο το να μην εχει καν δουλεια σαφως και ειναι καλυτερο, ομως γιατι να λειτουργουμε ως πλανητης με τη λογικη του "μη χειρου βελτιστου";

Μονο εγω νοιωθω οτι ΟΛΟΙ μαζι ως παγκοσμια οικονομια παμε στην τελειως μα τελειως κατευθυνση;
Μονο εγω πιστευω οτι θα επρεπε ΟΛΟΙ μαζι να κανουμε μια σταση και να εξετασουμε εκ νεου τα πραγματα και τις αξιες με τις οποιες πορευομαστε και να θυμηθουμε ξεχασμενες εννοιες οπως αλληλεγγυη, τιμιοτητα, αξιοπρεπεια...;

Πολυ φοβαμαι ομως οτι στην εποχη που βασιλευει το χρημα και οι αριθμοι τετοιο συναισθηματισμοι και αξιες δεν πολυχωρανε...

ΥΓ. Πριν παρεξηγηθω να πω οτι δεν εχω ΚΑΜΙΑ πολιτικη τοποθετηση και αντιπαθω κατεστημενα, κομματα κλπ -τα παραπανω ειναι απλα ονειρα που κανω για ενα καλυτερο κοσμο οπως θα ηθελα να ειναι...
Reply With Quote