View Single Post
Παλιό 10-07-2013, 15:18
GeorgeP Ο/Η GeorgeP βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jan 2009
Περιοχή: Αθηνα
Μoto: VARADERO MK3
Προεπιλογή Απάντηση: ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ......ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ

αγαπητε ''Ταξιδευτη''

σου απαντω σε μια επιλογη των γραφομενων σου διοτι τα υπολοιπα περι ''αμετροεπειας'' ναι μεν εχεις δικιο αλλα δεν μπορει κανεις να κανει τιποτε γιαυτο διοτι οπως λες ειναι παγκοσμιο γεγονος.
Παντως, ο σκοπος των ''δυνατων'' του κοσμου κι αυτονων που ελεγχουν το χρημα και των οποιων εργα, αποφασεις και ημερες βιωνουμε σημερα, δεν ειναι η φτωχοποιηση του συμπαντος διοτι ο φτωχος δεν θα μπορεσει ποτε να αγορασει το παραγομενο προιον του πλουσιου και των ''δυνατων'' αυτου του κοσμου.

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από Ταξιδευτης Εμφάνιση μηνυμάτων

Γιατι λοιπον να προσλαβουμε μια στρατια νεων που θα πληρωνονται με 250 ευρω αντι να μειωσουμε λιγο ΟΛΟΥΣ τους μισθους των ηδη απασχολουμενων (προφανως αναλογικα με τα οσα αμοιβονται) ωστε να προσλαβουμε με κανονικο μισθο τους εν λογω νεους;

Αν μη τι αλλο δεν θα ηταν καθολου δυσκολο η ανεφικτο. Εχω ενα ετησιο προυπολογισμο μισθοδοσιας Χ. Αν δεν ειναι εφικτο να προσλαβω ανθρωπους ανεβαζοντας το ποσο Χ, τουλαχιστον ας βρω τον τροπο να φερω τους νεους που χρειαζομαι κανοντας μια ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ μειωση ωστε κανεις να μην βγει πραγματικα ζημιωμενος.
Σε μια επιχειρηση οπως οι προαναφερθεισες, αν 1000 ατομα χασουν 1 ευρω, τοτε εχεις 1 νεο μισθο και σου μενουν και ρεστα.

Μονο εμενα μου φαινεται τιμιο και σωστο αυτο το πραγμα; Αν μια επιχειρηση εχει αναγκη απο προσωπικο, τοτε ας προσλαβει κοσμο αλλα ας το κανει χωρις να προσβαλλει την προσωπικοτητα του αλλου.
Γιατι μην μου πειτε οτι ειναι τιμη στην αξιοπρεπεια ενος παιδιου 28 χρονων με ενα τσουβαλι πτυχεια να πηγαινει με τις καλυτερες προθεσεις σε μια δουλεια, και να του λενε οτι θα δουλευει για 4 ωρες με 250 ευρω.

..................................................
στο παραδειγμα που δινεις πιο πανω θα ηταν πολυ σωστο και λογικο αν οι επιχειρησεις απασχολουσαν 1000 εργαζομενους η καθε μια. Αλλα επειδη μαξιμουμ εχουν απο 300 η καθεμια αυτο που μπορουν να κανουν ειναι να κοψουν 1 ευρο απο τον καθεναν απο αυτους τους ηδη εργαζομενους και να προσλαβει η καθεμια εναν καινουριον με 300ε και 4 ωρες εργασιας την ημερα.
Επειδη ομως κανεις εργαζομενος δεν θα δεχτει να χασει 1ε τον μηνα η εταιρεια ζητα απο το κρατος το δικαιωμα να μπορει να εχει εργαζομενους 4ωρης εργασιας με 300ε. Ζητουν το ιδιο πραγμα που προτεινεις με αλλον τροπο.

οσο για τον νεο των 28 ετων με ενα τσουβαλι πτυχια θα σου πω την δικη μου εμπειρια στο θεμα.
Οταν προσεληφθην σε αυτην την εταιρεια πριν 2,5 μηνες μου ανατεθηκε η προσληψη προσωπικου. Μπηκαν οι σχετικες αγγελιες στο Καριερα.gr κι εφτασαν τα σχετικα βιογραφικα. διαλεξα μερικα απο αυτα κι εκανα τα σχετικα interviews.

Ερχεται λοιπον ενας νεος 29 ετων ο οποιος ειχε Πανεπιστημιακο τιτλο στο shipping και 3 masters κι αφου συζητησαμε τον ρωτω:
  • τι προυπηρεσια εχεις?
    καμια ειναι η πρωτη μου δουλεια!
  • τι θεση εργασιας περιμενεις ¨η θα ησουν ευχαριστημενος?
    καποια ''επικεφαλης'' τμηματος(!!) λογω προσοντων(!!) και πτυχιων(!!!!)
  • και με τι μισθο θα αξιολογουσες την θεση που θα σου δοθει αυριο απο την εταιρεια βασει των πτυχιων σου?
    τουλαχιστον 2000-2500 καθαρα(!!!!!)
  • Πως θα αντιμετωπιζες εναν θανατο επιβατη σε ενα Κρουαζιεροπλοιο?
    ------------------
  • Πως θα αντιμετωπιζες ενα περιστατικο θαλασσιας μολυνσης απο το πλοιο που ειναι υπο πρακτορευση σου?
    ------------------------------------
  • ευχαριστω πολυ για τον χρονο σας.
    δλδ την πηρα την δουλεια?
  • Θα σας ειδοποιησουμε........ακομα περιμενει φυσικα!!!!!!
Ο παραπανω αγαπητε Ταξιδευτη και καποιοι αλλοι μαζι με αυτον με πτυχια ΝΑ αλλα εμπειρια ''0'' ηταν οι πλεον αναξιοπρεπεις και με περισση επαρση συνεντευξιαζομενοι. Θα ψαχνουν για πολυ καιρο για δουλεια με αυτα τα μυαλα.

Και αφου μιλας αγαπητε ταξιδευτη για εναν κοσμο ειδεατο και ομορφο απο την πλευρα του εργαζομενου θα ηθελα να ερθεις και στην μερια του προσφεροντα την εργασια, δλδ του μικρου ελ. επαγγελματια ¨η και της μεγαλης εταιρειας.
Γιατι δλδ πρεπει να υποχρεωθει ο Χ επαγγελματιας (μεγαλος ¨η μικρος) για δουλεια 2,3,4,5.... ωρων την ημερα, να πληρωνει ολοκληρο μηνιατικο? Γιατι για αναγκη εργασιας σε μικρο μαγαζι μια φορα την εβδομαδα να πρεπει ο μαγαζατορας να πρεπει να πληρωσει ολοκληρο μηνιατικο?
Κι επιπλεον φιλε ταξιδευτη, εχεις ρωτησει ποσοι απο εμας τους ηδη εργαζομενους, τις ανεργες μητερες που δεν εχουν χρονο πολυ, τις νοικοκυρες που εχουν παιδια και λιγο χρονο ελευθερο ημερησιως, τους απολυμενους καθηγητες και δασκαλους για τους καλοκαιρινους μηνες απο ιδ. σχολεια αλλα και τοσες αλλες ομαδες θα μας βολευε να παμε να δουλεψουμε με αυτες τις συνθηκες του μειωμενου ωραριου και μισθου? Ολους αυτους δλδ γιατι τους απορριπτεις?
Δηλαδη, εφοσον ο μικροεργοδοτης ¨η η μεγαλοεταιρεια δεν μπορει να παρει εργαζομενους μειωμενου ωραριου και μισθου δεν θα δουλεψει κανεις απο τις παραπανω ομαδες!!! δλδ ¨η ολα ¨η τιποτα?
ΟΧΙ φιλε μου καλε δεν ειναι λογικη αυτη................
Reply With Quote