View Single Post
Παλιό 07-08-2013, 13:39
JohnGS1100 Ο/Η JohnGS1100 βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Aug 2012
Περιοχή: Θεσσαλονικη
Μoto: R1100GS
Προεπιλογή Απάντηση: Προγραμματισμός εγκεφάλου R1200GS

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από TEOSS Εμφάνιση μηνυμάτων
Ο κινητήρας αντέχει, μην ανησυχείς.

Ο Γιάννης απλά δεν γνώριζε (και εξακολουθεί να μην γνωρίζει αρκετά πράγματα) πάνω στα BMW και σιγά-σιγά όσο ψάχνεται μαθαίνει.
Το θέμα είναι ότι είναι υπέρμετρα εγωιστής και υπερόπτης που νομίζει ότι μιλά με άσχετους και αμόρφοτους ... .............
Θόδωρε είπα να μη μπω στην διαδικασία να απαντήσω, απλά θα πω ότι έχεις δίκιο στο ότι δε γνώριζα πριν μήνες.
Ασχολούμαι επαγγελματικά με το tuning με όλες τις απαραίτητες άδειες και λειτουργώ σαν κατάστημα και όχι σαν τυχοδιώκτης όπως επιχειρείς να το παρουσιάσεις στο forum.

Για τους boxer έχω κάνει τέτοια μελέτη με μηχανικούς από όλη την ελλάδα, Κυριάκος-motosport, bmw αθηνών, bmw Ηρακλείου και μηχανικούς από Αθήνα, συζητήσεις σε forum του εξωτερικού τέσπα έχω συζητήσει όλες τις λεπτομέρειες, αντοχές κλπ.

Όλοι σύκλιναν στο γεγονός ότι το μοτέρ βαλβιδίζει μετά τις 8,400-8,600 και ο στρόφαλος αντέχει μέχρι τις 9.000 (βλ. Hp2).
Για εξοπλισμούς, πειράματα και εργαλεία έχω χαλάσει μια μικρή περιουσία για τους κλειδωμένους και ιδιότροπους bmsk και bmskp, αλλά χαλάλι γιατί βλέπω ότι η δουλειά αξίζει για τα gs ξεκινώντας πάντα με το γεγονός ότι ικανοποιούνται οι φίλοι που μου έδειξαν εμπιστοσύνη.
Αυτήν την εμπιστοσύνη δε θα τη πρόδιδα όχι μόνο επειδή τα μηχανάκια αξίζουν μια περιουσία αλλά και λόγω οτι λαμβάνω ικανοποίηση από την σωστή και επίμονη δουλειά..
Η μαμά χαρτογράφηση έχει μίγματα 15-16:1 μέχρι τις 5.000 στροφές και 14,5:1 από εκεί και πάνω, δηλ. παμπτωχα. Τα δε μοτέρ F650-F800 καίνε φλάντζα λόγω φτωχού μίγματος.
Με την νέα χαρτογράφηση τα μίγματα ρυθμίζονται 14,7:1 από ρελαντί μέχρι 2.800, 14:1 από 2.800 μέχρι 3.200, 13,5 από 3.200 μέχρι 5.200 και σταδικά γίνεται πλούσιο με αποκορύφωμα στις 7.500 που πάει στο 12,5 :1.
Κατάλοιπα από καύση δε μένουν λόγω θερμοκρασιών σε αυτές τις στροφές.
Το δε αβανς ανεβαίνει μέχρι λίγο πριν το όριο που με απλή βενζίνη ίσα που ακούγονται πειράκια.

Για το υπερόπτης και εγωιστής δεν έχεις δίκιο, ίσως είμαι λίγο πεισμων και επίμονος--ανησυχος σα χαρακτήρας, όμως σου έστειλα pm, σε κάλεσα στο κινητό από τότε ακόμα που ερευνούσα το θέμα για να ανταλλάξουμε πληροφορίες και να ζητήσω το λόγο που είσαι εναντίον (χωρίς να με γνωρίζεις προσωπικά) αλλά εσύ απαξίωσες..
Τεσπα θα σε παρακαλέσω να μείνουμε στα τεχνικά θέματα υπό την προυπόθεση να μην ειρωνεύεσαι και αν θέλεις μπορείς να βοηθήσεις με τα τεχνικά σου πολύ κόσμο στο forum.

Αυτά παιδιά είναι ώρα να πάμε διακοπές, καλό καλοκαίρι από εμένα

Last edited by JohnGS1100; 07-08-2013 at 13:57.
Reply With Quote