Απάντηση: SOS φίλοι προβλημα και ειμαι σε νησί...
Λοιπόν προτιμότερο απο όλα ειναι να ακινητοποιησεις την μηχανή 2-3 μέρες και να περιμένεις να έρθει το ανταλλακτικό (νέος ταχυσύνδεσμος) από τα παιδιά. Η αλλαγή του ειναι παιχνίδι , ένα κολάρο τίποτα άλλο.
Αν δεν σε βολέψει αυτό τότε πρέπει να βρεις ένα καλό μάστορα στο νησί για να σου παρακάμψει την χρήση ταχυσύνδεσμου με πάτεντα.
Το είχα πάθει στην Αυστρία και ο μάστορας έβγαλε το θηλυκό κουμπωμα του ταχυσύνδεσμου (ξεβιδωνει) στην υποδοχή που μπαίνει το αρσενικός ταχυσυνδεσμος εχωσε ένα μεταλικό σωλήνα (κουφιο εσωτερικά) ώστε να εφαρμόζει στεγανά εξωτερικά με το θηλυκό πλαστικό του ταχυσυνδεσμου και η εξωτερική του διάμετρος να χωράει στο σωληνακι της βενζίνης.
Ο μεταλικός σωλήνας πρέπει να εξεχει 4-5 εκατοστά πάνω απο τον θηλυκό πλαστικό.
Απο την άλλη μεριά που ειναι ο αρσενικός ταχυσυνδεσμος ενώνεται με το σωληνακι της βενζίνης με κολιέ τον αφαιρεις και βάζεις κατευθείαν το σωληνακι στο μεταλικό σωλήνα που εξεχει απο το θηλυκό
Το σφιγεις με το κολιέ που έχεις βγάλει και όλα Οκ.
Προσεχείς μόνο το σωληνακι βενζίνης να μην κάνει γωνία και εμποδίζει την ροή βενζίνης.
Εμένα η πατέντα του Αυστριακού μου κράτησε 4 χρονια και την άλλαξα για ψυχολογικους λόγους (φόβομουνα την φθορά μετά απο τόσα χρόνια) με μεταλικό ταχυσυνδεσμο.
Εννοείται ότι η παραπάνω λύση ειναι ΜΟΝΟ λύση ανάγκης και αν μπορείς να περιμένεις τον ταχυσυνδεσμο πρέπει να το κάνεις.
|