13-08-2013, 18:45
|
Senior Member
|
|
Ημερομηνία εγγραφής: Jan 2009
Περιοχή: Αθηνα
Μoto: R 1100 GS
R 51/3
CB250RS
|
|
Απάντηση: Πυράκια
Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από giorgio3
Φίλε θοδωρή έχεις καμία ιδέα τι ΑΛΛΟ μπορεί να είναι ; γιατί και στον υπολογιστή που το είχα βάλει δεν έδειξε τίποτα ... γιατ´ι ο εξουσιοδοτημενος και μη εξουσιοδοτημενος μηχανικός μου είπαν ότι είναι πυράκια........αλλα δεν ξέρω αν μπορω να τους εμπιστευτω.....
σου έχει τύχει και σ εσένα;
έχεις καμία λύση κατα νου;
|
Φίλε ένα <<στικ-τσικ>> μπορεί να έχει αρκετές αιτίες και εξ αποστάσεως μέσω νετ. είναι δύσκολο να κάνω διάγνωση !!!
Με νεκρά μαρσάροντας ακούγεται? Εάν ναι, είναι εύκολο να προσδιορίσεις από πού ακριβώς ακούγεται. Προσπάθησε να προσδιορίσεις εάν προέρχεται από την αριστερή ή δεξιά κεφαλή ή από κάπου αλλού.
Αυτό που βλέπω είναι ότι η μοτό σου είναι καινούρια (8/11) μέσα στην εγγύηση και είναι μοντέλο με τους επικεφαλής εκκεντροφόρους.
Εάν με 100αρα βενζίνη και λειτουργία χωρίς φορτίο κτυπάει πυράκια και η αντιπροσωπεία σου είπε ότι είναι φυσιολογικό και δεν μπορούν να το διορθώσουν … έπρεπε να τους φέρεις την μηχανή στο κεφάλι !!!
Το μικρό εύρος στροφών που παρουσιάζεται ο θόρυβος και η σταθερότητα που παρουσιάζει ασχέτως ποιότητας βενζίνης και φορτίου σημαίνει ότι δεν είναι πυράκια. Εάν ήταν έτσι, υπό φορτίο, βίαιο άνοιγμα γκαζιού από χαμηλές -2500-3000σαλ, θα έπρεπε να χτυπάει έντονα και να ρετάριζε.
Εξάλλου ο ήχος της προανάφλεξης είναι χαρακτηριστικός, δυνατός οξύς μεταλλικός και όχι ένα τσικ-τσικ, επίσης έχει εύρος στροφών και η παρουσία της μεταβάλλεται από το φορτίο και την ποιότητα της βενζίνης.
Εμένα μου δίνει την εντύπωση κάποιου συντονισμού.
Ψάξε όλα τα βιδωμένα εξαρτήματα στις κεφαλές από τις εξατμίσεις μέχρι τα μπουζί και εν συνεχεία ότι άλλο εκεί γύρω π.χ. κάγκελα.
Εάν δεν διορθωθεί, έλεγξε το διάκενο των μπουζί ή δοκίμασε νέα μπουζί.
Έλεγξε ακόμη μια φορά τα διάκενα των βαλβίδων ... σε άλλο συνεργείο!
Υ.Γ.
Γιάννη εάν ήταν λόγο προγραμματισμού της ανάφλεξης, θα το έκαναν όλες ή έστω η πλειοψηφία.
Έχω οδηγήσει τέτοιο μοντέλο και επειδή μου έκανε εντύπωση η ροπή του, το γκάζωνα συνέχεια με 4η-5η από χαμηλά χωρίς ίχνος πυρακίων !
|