View Single Post
Παλιό 15-11-2009, 20:26
GeorgeP Ο/Η GeorgeP βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jan 2009
Περιοχή: Αθηνα
Μoto: VARADERO MK3
Προεπιλογή Απάντηση: ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΕΣ

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από yannis Εμφάνιση μηνυμάτων
Ναι, ναι... έτσι είναι, τους βλέπουμε κάθε μέρα στο πλευρό της Παπαρήγα!!!!!! Άσε που κάθε πρωϊ, ταλαιπωριόμαστε από το μποτιλιάρισμα των Cayenne στο Ικόνιο!!!!!
Κοίτα τι μαθαίνει κανείς... 30 νοματαίοι κρατούν όμηρο μια χώρα!!!!!!
Βέβαια για την σύμβαση με την COSCO, τις πιέσεις από τους εφοπλιστές, που κτίζουν βαπόρια στην Κίνα (Από την coscoshipyard γράφω τώρα) και ελέγχουν πιά τον τύπο στην Ελλάδα και τόσα άλλα, γαργάρα...
Δεν ξέρω με ποιούς πας στα μπουζούκια και τι "δουλειές" κάνουν, αλλά επειδή εκτός των άλλων στο Λογιστικό γραφείο της Γυναίκας μου, βλέπω πολλές δηλώσεις εισοδήματος Λιμενεργατών και έχω και ρίζα Μανιάτικη από την Μάνα μου, αυτά τα ακούω βερεσέ και αν δεν είναι ύποπτα, είναι αφελή.

ΥΓ. Να διευκρινήσω, τα "ύποπτα και αφελή" δεν αναφέροντε σε σένα. Ξέρεις άλλωστε την εκτίμηση που σου έχω, αλλά στην προσπάθεια κάποιων αστείων να μας πείσουν πως η οικονομία της χώρας απειλείται από μερικούς εργάτες!!!!!!!!!!!
Ιωαννη, αποψη σου κανενα προβλημα!! Οσο για τις δηλωσεις, ειπαμε δεν ειναι ολοι ετσι μονον 30 ανθρωποι ειναι τους οποιους βλέπω καθε μερα όπως σημερα που ημουν για δουλεια στο Ικονιο!!!!

Ενα βαπόρι για να κτιστει στην Κορεα και στην Κινα θελει Χ μυρια και θα τελειωσει την ημερα που γραφει το συμβολαιο, στην ελλαδα θελει 10Χ μυρια και θα τελειωσει οταν τελειωσουν και οι τυχον απεργιες!!! Αλλα και απεργες να μην εχουν παντα καποιος λειπει κι ετσι καθυστερει η παραδοση! Εξάλλου αναφερεται και στο συμβολαιο των ελληνικων Ναυπηγείων, η ποινικη ρητρα μετραει μετα το 4μηνο καθυστερησης παραδοσης!!!!!!
Ειμαι μεσα στην δουλεια αυτη Γιαννη πολλα χρόνια τωρα!!!! Εχω παραγγειλει, χτισει, ταξιδεψει στην Κορεα και στην Κινα γιαυτην την δουλεια ουκ ολιγες φορές!!!!
Με τα κοντεινερ ασχολουμαι ενεργα, ενεργοτατα, ολη μου την ζωη απο τα 18 μου, παρακαλω επέτρεψε μου να ξερω κατι παραπανω!!
Και για να το κλεισω το θεμα ''λιμενεργατη'' την περασμενη παρασκευη πηγα και ΠΡΟπληρωσα (οπως παντα) στον ΟΛΠ τα εργατικα με τις υπερωριες των λιμενεργατων που θα ξεφορτωσουν το σημερινο καραβι και πρακτορευεται απο εμας! Το βαπορι εχει να κανει 230 κινησεις, δηλαδη 230 κοντεινερ θα ανεβουν "η θα κατεβουν απο αυτο και θα πανε στις ντανες! Ολη η δουλεια ειναι 5 ωρες, ουτε καν μια βαρδια μιας πόστας (καθε ποστα ομαδα των 6 εργατων οι οποιοι δουλευουν 6ωρα, μετα παει υπερωρια), και η οποια προβλέπεται μεσα στην πληρωμη! Δηλαδη πας το πλανο φορτωσεις/εκφορτωσης του καραβιου στον ΟΛΠ και ο αρχιεργατης βγαζει την ομαδα εργασιας (ποστα) και τις ωρες που θα δουλεψουν. Το χαρτι λοιπόν αυτο, βαση του οποιου πληρωνει ο Πρακτορας ελεγε 5 ωρες (μια ποστα) + υπερωρίες (που δεν χρειαζονται αφου η ποστα ειανι 6ωρη και το καραβι θα τελειωνε (τελειωσε ηδη κι εφυγε) σε 5!! Ξερεις ποσο πληρωσα? 36,000ε!! Ολογραφως τριανταεξι χιλιαδες ευρό!! Εκ των οποίων το 40%+ ειναι η μισθοδοσια και οι υπερωριες, που δεν εκαναν, αυτων των 6!!!

Τα συμπερασματα δικα σου!!!

Οσο για την Μανη, εχεις Μανιατικη ριζα κι εγω Μανιατισσα συζυγο, πεθερα και πεθερό αμανταμπαπαντάμ!!!!! Στην μανη παω 10 φορες τον χρόνο και πιστεψε με οσοι μενουν στην Αθηνα απο τους Μανιατες το 90% ειανι στα σωματα ασφαλειας και στον ΟΛΠ!!!!

Last edited by GeorgeP; 15-11-2009 at 20:29.
Reply With Quote