View Single Post
Παλιό 16-11-2009, 14:19
yannis Ο/Η yannis βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Dec 2008
Περιοχή: Κερατσίνι Far-west
Μoto: F 800 GS._ Αα, ξέχασα. BMW !!!!!
Προεπιλογή Απάντηση: ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΕΣ

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από GeorgeP Εμφάνιση μηνυμάτων
Ιωαννη, αποψη σου κανενα προβλημα!! ...
Γιώργο, το πως δουλεύει το λιμάνι το ξέρω κι εγώ κι εσύ καλά. Μου λες πως κάποιοι λίγοι "εμποδίζουν" την ομαλή ροή. Συμφωνώ, όμως ποιοί και γιατί τους αφήνουν; Γιατί δεν προχώρησαν σε προσλήψεις, αλλά έκαναν τα χατήρια των "λίγων"; Ποιές κυβερνήσεις και για ποιούς λόγους δεν αγγίζουν την ομάδα αυτή; Με ποιό τρόπο τους χρησιμοποιούν σε κάθε άλλη κινητοποίηση στο λιμάνι και στη ζώνη; ΔΕΝ υπερασπίζομαι το ΚΚΕ, μην μου πεις όμως πως οι μανιάτες του λιμανιού είναι κουκουέδες!!!!!!!!!
Το θέμα δεν ήταν οι εργάτες, αλλά η παράδοση του λιμανιού ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΑ στην cosco με ανταλλάγματα που δεν είχαν να κάνουν με το συμφέρον της χώρας αλλά λίγων, δυστυχώς, όπως συνήθως. Δες και τι συμφωνίες έχει κάνει η cosco σε άλλα μεσογειακά λιμάνια και τι εδώ. Οι λιμενεργάτες απλά χρησιμοποιήθηκαν για να στρέψουν την κοινή γνώμη αλλού. Όσο για τους περιβόητους μισθούς, βεβαίως και έχω αποδείξεις για όσα λέω. Γιατί το θέμα δεν ήταν οι μισθοί και τα μαύρα των "λίγων". Οι λίστες του ανεκδιήγητου Τσεφαλογιάννη αναφέρονταν σε μεγάλο αριθμό εργατών, μόνο που έδειχναν πλασματικά στοιχεία. Ας πούμε σύνολο μικτών αποδοχών + εργοδοτικές εισφορές και φαινόταν ένα νούμερο τεράστιο. Όμως όταν αφαιρούσες τις ασφαλιστικές εισφορές ΚΑΙ του εργαζόμενου και στην συνέχεια τον υψηλότατο φόρο (πως να φοροδιαφύγουν?!!?) το ποσό που έμενε δεν ήταν περίεργο, όταν μάλιστα είχε αποκτηθεί με αμέτρητα ξενύχτια. Ίσως να πλησίαζε χωρίς φυσικά ποτέ να έφτανε, αποδοχές ευρωπαίων εργαζομένων (που είναι το κακό?!?!).
Για να μην αρχίσουμε τώρα να λέμε για την απ' ότι φαίνεται πρόθεση του "κράτους" να δώσει και την άλλη προβλήτα στους κινέζους.
Όσο για τον τρόπο που δουλεύουν κάποιοι στο λιμάνι, είναι πασίγνωστο, αυτό όμως κυρίως γίνεται σε βάρος συναδέλφων τους, άστο πικρή ιστορία. Αν θέλουν να εξυγιάνουν τα λιμάνια, τα νασοκομεία, τα δικαστήρια και ότι άλλο σε αυτό τον τόπο, μπορούν αν θέλουμε να το κάνουν. Από εκεί, μέχρι τις θέσεις κάποιου Δ.Κ. ότι οι λιμενεργάτες είναι στρατός κατοχής...

Είναι κι άλλα, αλλά χρόνου φείδου...
Reply With Quote