
«Καλωσορίσατε στη Μογγολία», ή τι στο καλό γράφει η πινακίδα λίγα, μόλις, μέτρα μετά το τελωνείο. Έχω πλέον έναν καθρέφτη και τρία φλας. Φρόντισε γι’ αυτό μια κυρία στα ρώσικα σύνορα, κάνοντας όπισθεν.

Ο συνάδελφος μοτοσυκλετιστής επέμενε να πάμε σπίτι να μας κεράσει η μάνα του. Άψογος!

Η φιλοξενία αυτών των απλών ανθρώπων στη μέση του πουθενά σε «σκλαβώνει» και όσο κι αν βιάζεσαι δεν μπορείς να πεις όχι.

Στην αρχή απορούσα με την επιλογή του μηχανικού. Μετά το κατάλαβα. Το σικέιν είναι για να κόβεις ταχύτητα…

Παραδοσιακή μογγολική καλύβα (ger), κτηνοτρόφων.

Ο τσοπάνος «σαλαγάει», πλέον, το κοπάδι με κινέζικο 150άρι…

120χλμ μετά τα σύνορα βρίσκεται η πόλη Olgii.

Στη Μογγολία σήμερα υπάρχει μια σημαντική μειονότητα Σουνιτών Μουσουλμάνων (ένα 5% του συνολικού πληθυσμού), οι περισσότεροι από αυτούς Καζάκοι της περιοχής Bayan-Olgii, που έχουν τις ρίζες τους στην ισλαμική κεντρική Ασία και κάποιοι Khoton, στα δυτικά επίσης, που είναι οι μοναδικοί μουσουλμάνοι Μογγόλοι.